Video

UEFA i Savez Engleske odrešili kesu: Evo kolike premije očekuju Ostrvljani ako osvoje EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 11:16
Reprezentacija Engleske čeka premije posle finala EURO Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Reprezentacija Engleske čeka premije posle finala EURO

Fudbalska reprezentacija Španije večeras ima priliku da se domogne četvrtog trofeja šampiona Evrope, a ukoliko na Olimpijskom stadionu u Berlinu savlada Englesku (21.00, Arena 1 Premium), svaki član selekcije, osim titule i medalja, dobiće i pozamašan bonus od UEFA i njihovog Saveza.

Naime, uoči turnira u Nemačkoj, Evropska kuća fudbala objavila je da će pobednik EURO dobiti bonus od 28.25 miliona evra. A, budući da su u Španiji već dogovorili kako će novac, iliti potencijalni bonus biti raspoređen, svako od 26 igrača dobiće sasvim solidan iznos za zlatnu medalju.

Od ukupne svote, 30 odsto će pripasti igračima, što znači da će svako inkasirati oko 400 hiljada evra za svoje usluge u Španiji, dok se među tamošnjim medijima pominje da će Savez te Engleske odvojiti i ekstra bonus za svoje fudbalere.

Koliko tačno, još uvek nije poznato... 

Što se Engleza tiče, oni se do sada nisu oglašavali po ovom pitanju, dok se prema pisanjima ostrvskih medija pominje da reprezentativce čeka bonus od 10 miliona funti, bez obzira šta uradili u finalu.

Finale EURO pratite na Areni 1 Premium od 21 sat.