Video

Velikodušni, radni, nezasiti... : Luis de la Fuente "definisao" prvog finalistu EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 11:40
Luis de la Fuente, španski selektor, objasnio sjajne partije svog tima na EURO 2024 Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Luis de la Fuente, španski selektor, objasnio sjajne partije svog tima na EURO 2024

Rezultati, a pogotovo stil igre, odnosno lakoća i lepota fudbalskog plesanja na terenima širom Nemačke, izdvojili su reprezentaciju Španije kao "pravog" pobednika Evropskog prvenstva. Bez obzira na ishod finala 14. jula u Berlinu (21.00, TV Arena 1 Premium).  

Na ponos selektora Luisa de la Fuentea, čija je vera u kvalitete i takmičarski potencijal podmlađene postave "crvene furije", s potrebnim brojem iskusnih starosedelaca, od početka bila jača od tuđih prognoziranja nekih drugih imena finalista EURO.

"Tamo smo gde nam je i mesto. Iako bi to moglo zvučati preteško ili pretenciozno, ima još prostora za poboljšanje. Siguran sam da će finale biti drugačije od polufinala i da će protivnik tražiti da pokažemo sve najbolje od nas", smatra iskusni šef stručnog štaba, čiji su prethodnoci jednoj od najfudbalskijih država Starog kontinenta doneli tri titule.

 

 

Ako budu dovoljno pametni, mirni, fokusirani, prilagodljivi, uporni... i ostanu dosledni timskom fudbalu, čudesni Lamin Jamal i družina će imati velike šanse da vrate Špance na šampionsku stazu. Njihov šef ih već sada, s razlogom, hvali.

"Moram da zadržim veru u ove igrače. Uvek rade za opšte dobro, velikodušni su i radni, što je samo znak da se radi o jednom takmičarski nezasitom tmu. Naša ideja o fudbalu zasnovana je na samouverenosti i disciplini. Ponosan sam što mogu da ih usmeravam, verujem da mogu još više da daju", objašnjava tajnu usleta španskog tima Fuente. 

 

Cup tree provided by Sofascore