Vesti EURO 2024

Španija dala više od polovine idealnog tima EURO 2024: Šampionova dominacija u izboru UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 14:27
Fudbalska reprezentacija Španije, s šest igrača u idealnoj postavi EURO Guliver/Photo by Marcel ter Bals/DeFodi Images
Fudbalska reprezentacija Španije, s šest igrača u idealnoj postavi EURO

Zadnjeg dana prošle nedelje, fudbalska reprezentacija Španije pobedom nad Engleskom u finalnu na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu, zatvorila je Evropsko prvenstvo u fudbalu, a danas je stigla još jedna potvrda apsolutne dominacije "crvene furije" na takmičenju u Nemačkoj. 

Evropska fudbalska federacija sastavila je idealnu postavu EURO i u njoj čak šest pozicija pokrila igračima iz sastava Luisa de la Funtea, dok su ostala mesta podelila dva Francuza, po jedan Englez, Nemac i Švajcarac.

U defanzivnom redu je samo Kukurelja na levom beku, dok je vezni trio u potpunosti pripao "crvenoj furiji". Počev od Rodrija, inače izglasanog za najkorisnijeg aktera šampionata, preko Fabijana Ruiza na suprotnom krilu, do ofanzivnijeg Danija Olma u formaciji 4-3-3. 

U napadu su bočne pozicije pripale najboljem asistentu i mladom igraču turnira Laminu Jamalu i Niku Vilijamsu, za kompletiranje utiska o ekipi koja je jedina dobila svih sedam mečeva i dala najviše golova (15). Više od jednog igrača imaju još samo Francuzi, pošto je Majk Menjan stavljen između stativa, a Vilijam Saliba ispred njega.

Manuel Akanđi iz selekcije Švajcarske mu je štoperski par, dok je desni bek Kajl Voker, kao jedini predstavnik novog (starog) viceprvaka Engleske. U takvom rasporedu snaga uloga "lažne devetke" pripala je Džamalu Musijali iz Nemačke. 

 

Cup tree provided by Sofascore