Vesti EURO 2024

Srbija ispala od finaliste, a dočekuje osvajača EURO: Španci u Beogradu 5. septembra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 08:49
Dragan Stojković će imati najjačeg mogućeg rivala na otvaranju UEFA Lige nacija MN Press
Dragan Stojković će imati najjačeg mogućeg rivala na otvaranju UEFA Lige nacija

Za Srbiju je UEFA EURO 2024. bio završen u grupnoj fazi, a kad se podvuče crta može se konstatovati da su "orlovi" eliminisani zbog poraza od finaliste Engleske, a da će prvi meč posle velikog takmičenja imati protiv aktuelnog vladara Evrope Španije i to 5. septembra. Tako je raspored A divizije UEFA Lige nacija spojio "orlove" sa "crvenom furijom" na startu Grupe 4.

Meč će se igrati po trasporedu od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" i ne treba sumnjati da će dolazak moćnog tima selektora Luis De La Fuentea biti pravi magnet za ljubitelje fudbala u zemlji i regionu.

 

 

Pred selektorom Draganom Stojkovićem su dva nova ciklusa za koje je dobio poverenje, a Španija je sigurno najbolji mogući protivnik za određeni restart "orlova" koji je najavio Izvršni odbor FS Srbije u objavi da se produžava sardnja sa Piksijem. Gledao je Piksi uživo Špance na finalu u Berlinu, o njima će morati već od danas da razmišlja. Ne samo kao protivniku, već o sistemu i dugoročnom projektu, jer samo on donosi i dugoročno dobre rezultate. 

U Grupi 4 rivali Srbiji i Španiji su još Danska i Švajcarska. "Orlovi" će do starta kvalifikacija za Mundijal 2026. godine imati zaista šest fantastičnih mečeva da formiraju tim i igru za ono što sledi u 2025. godini.