Vesti EURO 2024

Bili smo porodica, pobedili četiri svetska prvaka: Španski igrači pravi heroji EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 00:00
Kralj Felipe šesti i igrači Španije Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru
Kralj Felipe šesti i igrači Španije

Sve što su imali, španski fudbaleri rekli su na terenu u minulih mesec dana. Pobedili su svih sedam rivala, u finalu su bili bolji od Engleske 2:1 za četvrtu evropsku krunu. Pokupili su i sve individualne nagrade, od sreće i emotivne ispražnjenosti nisu bili mnogo rečiti posle trijumfa.

Rodri je proglašen najboljim igračem UEFA EURO 2024.

"Kakav dan! Sigurno najbolji u karijeri. Bili smo porodica, uspeli smo da postanemo najuspešniji tim u Evropi. Pričalo se o prethodnim generacijama koje su obeležavali istoriju Španije, a sada smo i mi jedni od njih. Neverovatan turnir", rekao je Rodri.

 

 

Impresivan niz od sedam pobeda u sedam mečeva ima neverovatnu težinu jer su na putu do trona eliminisali četiri svetska prvaka (Italija, Nemačka, Francuska, Engleska).

"Pobediti sve, četiri svetska prvaka, to je istorija, ali i mentalitet ekipe. Mnogi igrači iz naše selekcije već su osvajali titule sa mlađim kategorijama. Sada su sve zaokružili titulom na EURO. Selektor De La Fuente zaslužuje da odnese trofej u Španiju, nadam se da će nas narod sutra lepo dočekati", zaključio je Rodri.

 

 

Lamine Jamal je obeležio turnir rekordima, opravdano je poneo epitet najboljeg mladog igrača turnira. Dok su ga otac i porodica grlili na terenu kratko je prokomentarisao:

"Ostvario mi se san. Najbolji poklon koji sam mogao da dobijem za 17. rođendan. Mi smo pravi tim, uvek smo se vfraćali u meč i pobeđivali. Veoma sam srećan zbog tima, zbog Španije, idem sa porodicom da proslavim ovu titulu".