Vesti EURO 2024

Mislim na moje roditelje, drugare, komšije... : Golobradi Lamin Jamal jedva čeka meč s Engleskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 22:19
Lamin Jamal, španski fudbaler, sanja evropsku titulu sa reprezentacijom Guliver/Foto von Harry Langer/DeFodi Images
Lamin Jamal, španski fudbaler, sanja evropsku titulu sa reprezentacijom

Lamin Jamal skrenuo je na sebe pažnju igrama u Barseloni, ali je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj otišao korak dalje, postavši najmlađi starter i strelac u istoriji kontinentalnih takmičenja u fudbalu.

Njegova tehnika, zrelost, brzina razmišljanja, driblig, šut... bacaju u trans celu fudbalsku planetu, a logično najviše njegove zemljake. Prvenstveno ljude bliske ovom novopečenom sedamaestogodišnjaku.

"Kada sam dao gol Francuskoj, za plasman u finale, samo sam mislio kako je mojim roditeljima... Koliko su srećni i ponosni na mene, jer su mi uvek bili velika podrška. Dosta toga smo zajedno žrtvovali da bih sada bio ovde gde sam... 

Čuo sam se i sa mojim drugarima, kažu mi da komšiluk zajedno, na ulicama mog rodnog grada, prati naše utakmice. Svestan sam njihovih emocija i želja. Zato jedva čekam da počne finale!", dečački je iskren Jamal. 

 

 

Mada se nije još do kraja formirao kao igrač, odnosno uobličio sve segmente svog svemirskog talenta, Jamal tvrdi da je već dosta napredovao i da nije više klinac koji se koracima od sedam milja probio do prvog tima katalonskog kluba. I zaslužio da bude na konačnom spisku selektora Luisa de la Fuentea za EURO 2024. 

"Tokom poslednja četiri meseca, dosta sam se promenio lično. I način na koji igram. Moje samopouzdanje je poraslo, moja fizička snaga je veća. Prilično sam zadovoljan kako su se stvari razvijale", kaže mladi fudbaler. 

 

Cup tree provided by Sofascore