Vesti EURO 2024

Mnogima su slomljena srca posle prošlog finala, vreme je da...: Hari Kejn očajnički želi evropsku titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 21:29
Hari Kejn, engleski fudbaler, želi da Engleska može da naplati poraz ou prošlog finala EURO Guliver/AP Photo/Hassan Ammar
Hari Kejn, engleski fudbaler, želi da Engleska može da naplati poraz ou prošlog finala EURO

Ako je iko želeo titulu kontinetalnog šampiomna u fudbalu, pre početka prvenstva Evrope u Nemačkoj, onda je to Engleska, jer je u prošlom finalu izvisila za trofej i to kod kuće, na krcatom "Vembliju". Poslednjeg dana ove nedelje i EURO 2024 imaće priliku da nadoknadi propušteno, iako nije briljirala na putu do duela sa furioznom Španijom (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Kapiten Hari Kejn ne libi se da prizna ogromnu motivaciju svog tima, pa čak i da ne negira da kako se bliže ključni sati taikmičenja da tako rastu tenzija i nervoza u redovima "Gordog albiona". Istina, uveren da će se puls smiriti kada dođe vreme da se istrčni na travu "Olimpijskog stadiona" u Berlinu, jer postoji rizik da se izgori u toj silnoj želji.

"Mnogima od nas je bilo slomljeno srce posle prošlog finala, teško je bilo izbrisati to sećanje. Prešli smo dug put da bismo se našli na istom mestu, sada je vreme je da se pređe... To bi nam sve značilo, osećamo dodatnu glad i vatru u stomaku", nije izgovorio, ali je iz reči prvog strelca ekipe na EURO 2024 jasno da smatra kako je kucnuo čas za uzimanje nedostajučeg trofeja. 

Na istoj, završnoj konferenciji za medije napadač Bajerna ishvalio je rivala, iskoristio priliku da čestita jučerašnji rođendan Laminu Jamalu, mada senzacionalni 17-godišnjak iz Barselone može i te kako da pomrsi konce njegovom timu, ali i da podseti na sve (još neiskorišćene) adute Ostrvljana.

"Svaka čast mojim saigračima na pokazanom mentalitetu i otpornosti da sve izdrže. Mnogo smo toga naučili, želimo da još napravimo taj zadnji korak", kaže Kejn uoči sudara sa golgeterski moćnim protivnikom

Cup tree provided by Sofascore