Vesti EURO 2024

Dani Olmo pohvalio Engleze: Ponovo će se za trofej boriti dva najbolja tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 18:14
Dani Olmo očekuje veliki meč u finalu EURO 2024 Guliver/Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images
Dani Olmo očekuje veliki meč u finalu EURO 2024

Reprezentacija Španije oduševila je sve ljubitelje fudbala ne EURO 2024. Pod komandom Luisa de la Fuentea, "furija" nije izgubila nijednu utakmicu, a jedino su Nemci uspeli da izbore dodatnih pola sata igre protiv verovatno najboljeg tima prvenstva. Sada se nalazi na korak do željenog uspeha, a pred nacionalnim timom sa Pirineja stoji "samo" Engleska. 

Pred ovaj susret za medije se obratio Dani Olmo, neko čija je vrednost vrtoglavo skočila nastupima na turniru Starog kontinenta, a naročito pogotkom u polufinalu sa Francuskom. 

"Mislim da su dva najbolja tima stigla do finala. Na kraju je uvek tako. Na turnirima do finala dolaze ekipe koje najviše pobeđuju, tako je i na ovom turniru ove godine. Ponovo će za pehar igrati dva najbolja tima. Pokušaćemo da ostanemo koncentrisani, radiomo na tome i pokušaćemo, kao i uvek da damo sve od sebe", rekao je Olmo, i potom prokomentarisao svog sledećeg protivnika:

"Engleska je do sada već pokazala da ume da se vrati i kada prva primi gol, videli smo to prtotiv Holandije u polufinalu. Takođe i protiv Slovačke kada je Belingem postigao onaj gol u poslednjem minutu. Oni su tim koji ne odustaje i to je sigurno. Moraćemo da budemo fokusirani na meč i neće nam biti važno da li ćemo povesti ili će oni prvi da daju gol. Samo traba da ostanemo koncentrisani, da igramo našu igru, da radimo naše stvari i da damo maksimum u 90 ili 120 minuta, ceo meč".

Među svim Špancima, najsnažniji utisak je ostavio Lamine Jamal. Iako još uvek nije punoletan, fudbaler Barselone je pokazao veliku zrelost i predstavio sebe kao potencijalnog kandidata za osvajanje nagrade za najboljeg igrača takmičenja. Golom protiv Holandije je postao ubedljivo najmlađi strelac u istoriji EURO 2024. 

"Lamin je neverovatan igrač. Šta je sve pokazao sa samo 16 godina, nema mnogo igrača u istoriji kojima je to uspelo. Ali, najvažniji je njegov mentalitet, način na koji razmišlja. Veoma je smiren, on je jako dobar momak, dobar saigrač. Radi za tim, sav svoj individualni kvalitet daje ekipi a to je ono što je najvažnije. Na kaju krajeva, sve što bude dobro za njega, biće dobro i za ceo tim", kaže Olmo.

Španac je bio upitan u vezi odmornosti Džuda Belingema - nekoga ko je do polufinala u najvećoj meri nosio "Gordi Albion na svojim leđima. 

"Mislite da je fizički umoran? Pa finale je. Ne mislim da može da se desi da ne igra zbog fizičkog umora. On je važan igrač za Englesku i pokazao je to tokom turnira. Moraćemo da budemo pažljivi kada je on u pitanju, ali i sa ostalim igračima", kaže Olmo.

Olmo je, uz Harija Kejna, jedan od šestorice igrača koji su do sada postigli po tri gola na prvenstvu:

"To nije loše. Osećao sam se dobro tokom celog turnira. Prolazim kroz sjajan period i moram da pokušam da tako i ostane".

Za kraj je Olmo govorio o putu koji je Španija prošla do finala – a prva je reprezentacija sa šest pobeda na Evropskom prvenstvu:

"Nije bilo lako. Ali, ako želiš da osvojiš titulu i ne možda da bude lako, moraš da pobeđuješ najbolje ekipe. Morali smo da idemo malo težim putem – pobedili smo Nemačko koja je domaćin, pa Francusku u polufinalu i sada nam sledi Engleska. Nema izgovora, tako smo blizu. Mislim da je način na koji igramo za primer i tako ćemo i da nastavimo, sa istom idejom i motivacijom".

Finalni meč EURO 2024 Engleske i Španije igra se u nedelju od 21.00 čas, a ovaj susret možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium. 

UEFA EURO 2024

Nedelja

Španija - Engleska 21.00 (A1P)

 

Cup tree provided by Sofascore