Vesti EURO 2024

Oli Votkins pred finale sa Španijom: Engleska je kao Real Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 17:44
Oli Votkins govorio je o svom timu u superlativu Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Oli Votkins govorio je o svom timu u superlativu

Fudbalska reprezentacija Engleske je nasuprot svim očekivanjima nastalim po utisku o igri ekipe Gereta Sautgejta, uspela da dođe do finala EURO 2024, pobedom nad Holandijom sa 2:1. Tamo ih čeka tim koji je do sada najviše prikazao na turniru, Španija, i većina ne smatra "Gordi Albion" favorizovanim nacionalnim timom u ovom momentu. 

Ipak, heroj čitave Engleske, a ujedno i strelac pobedničkog pogotka u polufinalu, Oli Votkins, ima drugačiju perspektivu. On je svoj igre svog tima uporedio sa nastupima Real Madrida, sugerišući da Hari Kejn i ekipa pobeđuju kakvu god utakmicu odigrali, te da se samo to broji. 

"Kada pogledate Real Madrid u Ligi šampiona, oni su sigurni na lopti, imaju samopouzdanja da će postići gol kada im se ukaže prilika. Osećam da je isti slučaj ovde. Definitivno nas je teško pobediti, a onda nam je potrebna samo jedna šansa da dobijemo utakmicu. Nema veze da li igramo loše ili igrači jednostavno imaju loš dan, i dalje imamo vrhunski talenat i očas možemo da dođemo pogotka", rekao je napadač Aston Vile, strelac pobedonosnog pogotka protiv Holandije.

Takođe, istakao je da ishod finala ne treba da odluči dobitnika priznanja za najboljeg igrača turnira, već da to mora biti Džud Belingem - neko ko svojom igrom predvodi Englesku (iako u polufinalu nije blistao), a ujedno ju je i spasao golom makazicama u završnim minutima utakmice sa Slovačkom u osmini finala. 

"Šta god da se desi, Džud bi trebalo dao dobije Zlatnu loptu. Način na koji igra, sa kojom zrelošću, samopouzdanjem, aurom… Ne znam kako bih ga više nahvalio. Kada vidite kako je napredovao… Igrao sam protiv njega dok je bio u Birmingemu i čak i tada je delovalo kao iskusan profesionalac. Sećam se kada sam ranije bio na kampu Engleske, a on je imao 16 godina, a ipak i pregršt samopouzdanja. Nije iznenađujuće videti gde je sve bio i šta je sve uradio", nahvalio je Votkins saigrača iz reprezentacije.

Finalni meč EURO 2024 Engleske i Španije igra se u nedelju od 21.00 čas, a ovaj susret možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium. 

UEFA EURO 2024

Nedelja

Španija - Engleska 21.00 (A1P)

 

Cup tree provided by Sofascore