Vesti EURO 2024

Matjaž Kek,selektor Slovenije: Srbija ima strašnu ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 12:55
Matjaž Kek, selektor Slovenije Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Matjaž Kek, selektor Slovenije

Matijaž Kek, selektor Slovenije napravio je sa svojom reprezentacijom veliki uspeh. Za razliku od Srbije i Hrvatske, Slovenci su se plasirali u narednu fazu takmičenja, odnosno preskočili su grupu.

I dok se u minulih nekoliko dana u Beogradu i Zagrebu raspravljalo o smeni Dalića i Stojkovića, u glavnom gradu Slovenije, žele da produže ugovor sa Kekom.

U razgovoru za hrvatske medije, Matjaž Kek se osvrnuo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, učinak selekcije Slovenije, ali i Srbije.

Srbija se posle mnogo godina plasirala na EURO i mislim da ih je sama ta činjenica malo kočila. Strašna su ekipa jer imaju jako puno dobrih igrača koji igraju u najboljim klubovima. No, iskreno, nisam hteo ni stigao da se puno bavim drugima. Gledao sam samo nas, jer nekad te silne analize protivnika ne znače ništa ako jedna lopta ode par centimetara u krivu stranu”, rekao je Matjaž Kek, selektor Slovenije.

Imao je šta da kaže i na temu hrvatske reprezentacije, koja nije uspela da prođe grupu pred Italije i Španije.

Ljudi su razočarani, ali činjenica je da se sve svelo na nekoliko trenutaka i dva gola u poslednjim sekundama. S jedne strane, svakako je neuspeh kada Hrvatska ne prođe grupu. Lično bih sigurno bio razočaran da mi se to desilo sa Hrvatskom. Ali, da dovodim u pitanje nešto ili nekoga posle svih ovih uspeha poslednjih godina… Hajde, molim te. Da bar imam takve probleme. Pa tu ima još vrhunskih mladih igrača čije vreme dolazi, a sve se ispostavlja kao neka tragedija”.

Smatra Kek i da je Hrvatima "zamazala" oči pobeda protiv Portugalije u prijateljskoj utakmici.

"Realno je bilo očekivati da će sreća Hrvatskoj okrenuti leđa, a nije je imala na ovom turniru. Možda je ta prijateljska utakmica u Portugaliji bila veći problem nego što iko želi da prizna, ali tu bih stao. Nije fer da previše komentarišem sa pozicije slovenačkog selektora", zaključio je Kek.