Vesti EURO 2024

Kada se dobro radi, stigne i nagrada: De la Fuente dobija trostruko veću platu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 21:15
Luis de la Fuente bi trebalo da ostane trener Španije tri sezone Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Luis de la Fuente bi trebalo da ostane trener Španije tri sezone

Fudbalski savez Španije rešio je da nagradi rad svog selektora, Luisa de la Fuentea, velikim povećanjem plate. Naime, s obzirom da su mu dosadašnja primanja bila 600 hiljada evra, sa Pirineja su se postarali da odreše kesu i utrostruče ovu cifru, tako da će trener koji je odveo reprezentaciju u finale Evropskog prvenstva voditi tim tri sezone i sada zarađivati milion i 800 hiljada evra. 

Važno je napomenuti da ponuda De la Fuenteu dolazi pre sudbonosnog okršaja sa "trikolorima", čime iz Saveza žele da poruče da imaju velike planove za svog aktuelnog stručnjaka, nezavisno od konačnog ishoda duela. 

Podsećamo, "crvena furija" je uspela da dođe do same završnice EURO 2024, pobedom nad nacionalnim timom Francuske sa 2:1. Što se tiče protivnika u polufinalu, tamo će se susresti sa Engleskom, koja je u svom polufinalnom okršaju savladala Holandiju istim rezultatom. 

Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Luis de la Fuente iznenadio je sve lepršavom igrom svog tima

Naravno, odluka je u rukama španskog selektora, jer moguće je da se i njemu vizura promenila, a sasvim je očekivano da na sto mu stignu i druge, možda i primamljivije ponude.

De la Fuente je od 2013. godine bio selektor mlađih kategorija reprezentacije Španije, a 2022. je dočekao da postane strateg seniorskog tima. Takođe je radio kao trener Atletik Bilbaa. 

Španci su do finala došli sa svim pobedama, a jedino je trijumf nad Nemačkom došao posle 120 minuta igre. Takođe, u svojim redovima imaju Danija Olma, koji je najveći favorit da osvoji zlatnu kopačku turnira. Finalni meč sa Engleskom možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium.