Vesti EURO 2024

Španija je favorit u finalu EURO: Geret Sautgejt prebacio pritisak rivalima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 13:45
Geret Sautgejt govorio na konferenciji za medije pred finale EURO Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Geret Sautgejt govorio na konferenciji za medije pred finale EURO

Fudbalska reprezentacija Engleske sastaće se u finalu Evropskog prvenstva sa Španijom, a uoči tog duela, koji je zakazan u nedelju, 14. jula od 21 čas na Olimpijskom stadionu u Berlinu, govorio je selektor "Gordon Albiona" - Geret Sautgejt.

Reprezentacija Španije tri puta osvajala je šampionat Evrope (1964, 2008 i 2012. godine), dok se Engleska nikada nije popela na tron. Jednom je igrala finale i to baš 2021. godine, kada je poražena od Italije nakon penala, pa će u nedelju imati šansu za "popravni".

Stoga, selektor Engleske, koji će bez obzira na rezultat u finalu ostati na kormilu nacionalnog tima, daje nešto veću prednost Špancima u Berlinu, što zbog učinka u dosadašnjem toku takmičenja, što zbog istorije.

"Oni bi sa pravom bili favoriti zbog onoga što su uradili na ovom turniru. Bili su najbolji tim. Imali su dan više za odmor, a u poslednja tri finala, možda i više, to je bilo prilično značajno, tako da moramo da se oporavimo. Taktički moramo da budemo savršeni jer su oni dobra ekipa", podvukao je Sautgejt.
 

 

 

Podsetimo, u polufinalu Engleska je pobedila Holandiju u triler završnici 2:1, dok je istim rezultatom Španija nadigrala Francuze.

Finale iz Berlina pratite od 21 sat na Areni 1 Premium.