Vesti EURO 2024

Vilijams i Jamal mogu da unište protivnika jedan na jedan: Dani Olmo samouveren pred sudar s Engleskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 12:27
Dani Olmo, španski fudbaler, smatra da njegov tim ima sve potrebno za vropsku titulu Guliver/Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images
Dani Olmo, španski fudbaler, smatra da njegov tim ima sve potrebno za vropsku titulu

Dok traje odborojavanje do velikog finala Evropskog prvenstva u fudbalu, iz tabora reprezentacija Španije i Engleske stižu izjave aktera meča na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu (14. jul, 21.00, TV Arena 1 Premium).

Tako je i Dani Olmo imao šta da kaže na temu meča svoje "crvene furije" i Ostrvljana, odnosno selekcija koje su odigrale potpuno drugačije svojih šest mečeva i ostvarile različite rezultate u Neamačkoj.

"Moramo da budemo oprezni sa njima. Postigli su nekoliko golova u završnici mečeva. Moramo da budemo oprezni 100 odsto, nije bitno da li ćemo da igramo 90 ili 120 minuta", rekao je Olmo za Kadenu SER.

 

 

Osim izvanrednog timskog stava i duha, podmlađena ekipa sa Pirineja poseduje i fantastičan individualni potencijal. Kako u nogama "junoša" tako u kopačkama, na sve načine, dokazanih starosedelaca.

"Naš kapiten Alvaro Morata rekao je još na početku turnira da imamo igrače koji su različiti na individualnom nivou, kao što su Niko Vilijams i Lamin Jamal. Oni mogu da unište protivnika jedan na jedan.

Međutim, u reprezentaciji imamo i igrače koji su osvojili sve u karijeri, kao što su Rodri, Načo ili Karvahal. Ne plašimo se nikoga", objasnio je i poručio fantastični ofanzivac Španije i Lajpciga. 

 

 

Suprotno engleskom selektoru Geretu Sautgejtu, Olmo ne misli da je njegov tim u prednosti, jer je polufinale odigrao dan ranije je od branioca srebrne medalje s poslednjeg EURO. 

"Nismo se previše odmorili ni za meč protiv Francuske u polufinalu EP. Uvek smo govorili da se za pobedu morate suočiti sa najboljim timovima. Igrali smo sa svima i pobedili. Sada je red na Englesku, spremni smo", istakao je španski fudbaler.

 

Cup tree provided by Sofascore