Vesti EURO 2024

Invazija Engleza na Berlin: Dolazi ih 50.000, polovina njih nema kartu, a ona košta i do 3.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 15:05
Navijači Engleske na meču četvrtfinala EURo protiv Švajcarske Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru
Navijači Engleske na meču četvrtfinala EURo protiv Švajcarske

Fudbaleri Engleske drugi put u u nizu su se plasirali u finale Evropskog prvenstva i među navijačima Ostrvljana vlada ogromna euforija. Oni veruju da ova generacija "Gordog Albiona" predvođena selektorom Garetom Sautgejtom može da ispuni višedecenijski san i da konačno "fudbal vrati kući".

Zato i ne treba da čudi vest koju su preneli mediji širom sveta da će na dan finalne utakmice protiv Španije, u nedelju, 14. jula u Berlin stići čak 50.000 navijača ove reprezentacije, a tribine Olimpijskog stadiona mogu da prime "samo" 71.000 gledalaca.

 

 

Interesovanje za finalni susret pokazali su i navijači Španije, a UEFA je obema nacionanih federacija podelila po 10.000 karata, pa je tako sasvim izvesno da neće svi oni koji doputuju u prestonicu Nemačke moći da uđu na stadion.

Prema informacijama medija širom Evrope ulaznice za ovaj susret se uveliko prodaju na crnom tršištu i njihova cena ide i do 3.000 evra, a veruje se da će na dan utakmice biti još veća.

Veliki broj navijača Nemačke kupio je ulaznice za finalni meč nadajući se da će njihova reprzentacija igrati u Berlinu i sada su spremni da ih prodaju i dobro zarade.

Međutim, imajući u vidu rivalitet koji vlada između Nemačke i Engleske, domaće pristlice ili žele da ih proslede do navijača Španije ili ih Englezima nude po paprenim cenama, ali očigledno ni to neće biti problem jer Ostrvljani "osećaju" da u nedelju osvajaju pehar.