Vesti EURO 2024

Geret Sautgejt ne ostaje bez posla ni u slučaju poraza u finalu EURO: Englezi veruju svom selektoru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 10:35
Geret Sautgejt, selektor Engleske, neće biti skenjen posle finala EURO Guliver/AP Photo/Frank Augstein
Geret Sautgejt, selektor Engleske, neće biti skenjen posle finala EURO

Najbolja fudbalska reprezentacija Engleske nikoga nije oduševila u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, šta više često je bila na meti stručnih, medijskih i navijačkih kritika, ponajviše njen selektor Geret Sautgejt. Međutim, to ga neće ostaviti bez posla čak i ako aktuelni viceprvak izgubi finale sa Španijom (14. jul, 21.00, TV Arena 1 Premium).

Nije malo zagovornika otkaza strategu "Gordog albiona", ali poznati fudbalski insajder Fabricio Romano javlja da će Geret po slovu poslednjeg ugovora sa Savezom nastaviti da predvodi tim s Herijem Kejnom, Džudom Belingenom i ostalima. 

 

 


"Održani su interni razgovori u Savezu, koji je odlučio nastaviti sa Sautgejtom, bez obzira na ishod nedeljnog finala. Pobedio ili izgubio protiv Španijee, ostaje selektor Engleske za Svetsko prvenstvo 2026. godine", objavio je na svom X nalogu, a naredni dani će potvrditi ili demantovati njegove reči o statusu čoveka koji je Englesku preuzeo još 2016. godine. 

Englezi su prošli grupu sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, ostvarivši dva remija i minimalnu pobedu nad našim "orlovima", u osmini finala su jedva preživeli dug duel sa Slovačkom, Švajcarsku su izbacili tek na penal ruletu, dok su Holandiju "rešili" u dubokoj nadoknadi vremena. 

 

Cup tree provided by Sofascore