Vesti EURO 2024

Inspirativni dokumentarci o šampionskoj generaciji: Dani Vivijan otkrio detalj priprema Španaca za EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 08:45
Deni Vivijan, španski fudbaler, ispričao kako su se sve ekipa pripremala za prvestvo Evrope Guliver
Deni Vivijan, španski fudbaler, ispričao kako su se sve ekipa pripremala za prvestvo Evrope

Fudbalska reprezentacija Španije jedina na Evropskom prvenstvu ima savršeno izbalansiran odnos pojedinačnog kvaliteta i timskog duha, pa ne čudi što je dobila svih šest utakmica na putu ka finalu takmičenja u Nemačkoj (14. jul, 21.00, TV Arena sport), ali očigledno i da je selektor Luis de la Fuente pored toga što je odličan taktičar, pedagog i autoritet još i izvrstan psiholog. 

Tačno zna kako da pojača adrenalin, dozira tenziju i umiri glave podmlađene ekipe, a koliko je promišljeno pristupio svim izazovima svedoči i sledeće svedočanstvo štopera Denija Vivijena, uoči ključne utakmice s Engleskom na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.

 

 

"Gledanje dokumentarnih filmova o našim slavnim prethodnicima, od selektorske ere Luisa Aragonesa pa na dalje, dao nam je uvid iznutra, videli smo kako su preživeli to iskustvo, kako su se osećali, kako su razmišljali... To nam je bio poseban izvor inspiracije", otkrio je defanzivac Atletika iz Bilbaa uticaj priče o osvajačima dve vezane evropske titule i jednog naslova svetskog prvaka između njih u od 2008. do 2012. godine. 

Sam Fuente puno puta je istakao koliko je ponosan na slogu u svlačionici, veličajući snagu kolektiva kao movrlo važnu, možda čak i klučnu komponentu vrhunskih rezultata i igara "crvene furije" na ovom EURO.

"Možda možemo snagu naše atmosfere da uporedimo s njihovom. Pomislili smo, ako su oni mogli da budu šampioni onda možemo i mi. Naravno, tu je još teška i izazovna utakmica sa Englezima. Verujem da smo spremni za sedmu pobedu, ako budemo sve radili kao do sada. Složno, srcem, ali promišljeno", ima "recept" za novi evropski trofej španski adut u zadnjoj liniji, koji za prtivničkog kapitena Harija Kejna kaže da je "jedan od najboljih napadača na svetu", ali veruje i u moći čudesnog golobradog saigrača Lamina Jamala.

 

Cup tree provided by Sofascore