Vesti EURO 2024

De la Fuente očekuje "sjajnu predstavu" u finalu EURO: Vrhunska forma i različiti stilovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 22:21
Luis de la Fuente, selektor Španije, najvaljuje kvalitetno finale EURO Guliver/(AP Photo/Manu Fernandez
Luis de la Fuente, selektor Španije, najvaljuje kvalitetno finale EURO

Evropsko prvenstvo za fudbalere nalazi se pred raspletom, jer je ostalo samo da Španija i Engleska u finalu 14. jula na "Olimpijskom stadionu" u Berlonu (21.00, TV Arena 1 Premium) odluče kome će pripasti kruna posle svrgavanja Italije s trona Starog kontinenta.

U utakmici za koju selektor reprezentacije sa Pirineja, Luis de la Fuente, veruje da će doneti obostrano kvalitetan fudbal. Na zadovoljstvo ljubitelja ove igre, željne tečnih dodavanja, puno šansi i golova, pametnog trčanja, tuče u granicama normale... 

"Biće to sjajna utakmica za gledaoce, obe ekipe su u sjajnoj formi", poručuje iskusni Španac čija podmlađena ekipa oduševljava ceo svet svojom lepom i efikasnom igrom još od prvog minuta njihove startne utakmice u osvojenoj "grupi smrti", s reprezentacijama doskorašnjeg prvaka, Hrvatske i Albanije.

 

 

Ostrvljani su "štucali" za to vreme, ali su i oni prokrčili put do meča odluke, obezbedivši sebi priliku da pokušaju da urade ono što nisu u izgubljenom finalu poslednjeg EURO. 

"Suočićemo se sa veoma ozbiljnim rivalom. Stilovi su nam veoma različiti, pokušaćemo da nametnemo svoj, ali nemamo mnogo prostora za grešku. Englezi igraju fizički ječe, njihovi igrači vole prostor.

Mi ćemo probati da imamo veći posed lopte, ali i da stvaramo prilike u kontranapadu. Ipak, i drugi aspekti dolaze u obziri. Mnogo je važnih detalja koji će odlučiti pobednika", svestan je prvi selektor koji je dobio šest utakmica u nizu na Evropskim prvenstvima.