Vesti EURO 2024

Linker veruje u Englesku: Na ivici su da ispišu istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 18:45
Gari Lineker je često kritikovao selektora Sautgejta Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Gari Lineker je često kritikovao selektora Sautgejta

Gol Olija Votkinsa u 90+1. minutu nije doneo Engleskoj samo finale UEFA EURO već je ispisao novu stranicu istorije: ekipa Gereta Sautgejta je prva u istoriji koja je van Ostrva stigla u borbu za trofej!

Engleska je bila Svetski prvak 1966. godine na svom tlu, pre tri godine su izgubili finale UEFA EURO takođe u Londonu i u nedelju od 21.00 čas u Berlinu (TV Arena 1 Premium) ne samo da će igrati za prvu evrokrunu već i za novu stranicu istorije.

Zato Gari Lineker, nekadašnji slavni igrač "Gordog Albiona" i kaže:

"Ovo finale je od ogromnog značaja za Englesku i naš fudbal. Biće teško, mnogo teško protiv Španije, ali Sautgejtovi momci su na ivici da ispišu istoriju. Nikada nijedna selekcija "Albiona" nije osvojila turnir van granica Engleske. Na prošlom EURO smo igrali finale na Vembliju i bilo je na kraju razočaravajuće", naglasio je Lineker.

 

 

Najbliže da osvoje trofej van Ostrva bile su fudbalerke Engleske i to na minulom SP za dame u Australiji. Tada su izgubile finale od - Španije.

"Sautgejtov sastav ima neki stav 'nikad ne reci umrećeš', što je nešto posebno i veoma važno. Čak i kad su igrali osrednje pravili su rezultat. A, stari fudbalski kliše je da ako možeš da pobediš i kada igraš loše, onda stvari nisu tako loše".

Naglasio je nekadašnji golgeter da Engleska ima klasu od igrača, da se tim uklapao tokom turnira i da ima snagu da stigne i do kraja. Ali, na pitanje "vraća li se fudbal kući", nije se dao:

"Zabranjujem tu izjavu. Suviše dugo smo imali lošu sreću"...

 

https://www.youtube.com/watch?v=soLwnZO1eFI