Vesti EURO 2024

VAR uništava fudbal, nije bio penal za Englesku: Selektor Holandije digao glas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 08:55
Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman u zagrljaju sa Van Dajkom Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman u zagrljaju sa Van Dajkom

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman i kapiten nacionalnog tima Virdžil Van Dajk prokomentirali su eliminaciju sa Evropskog prvenstva posle šokantnog poraza od Engleske u Dortmundu.

Nakon vodećeg pogotka Holandije, Engleska je uspela da dođe do preokreta i finala sa Španijom, a junak "Albiona" bio je Oli Votkins, rezervista i napadač Aston Vile, koji je u 90. minutu postavio konačnih 2:1.

"Osećao sam da je u poslednjih 20 do 25 minuta naš tim bio malo svežiji od Engleske, ali su oni postigli sjajan gol u poslednjem minutu. To je fudbal, neću reći da je bio nesrećan poraz, jer je gol bio odličan. Možemo da budemo zaista ponosni na našu reprezentaciju i na igrače koji su imali sjajan turnir", rekao je Kuman.
 

Rokomentarisao je i penal za Englesku, koji je dosuđen tek nakon reakcije iz VAR sobe.

"Ako mene pitate to nije trebalo da bude penal. Kejn je šutnuo loptu i tada su im se kopačke dodirnule. Mislim da ne možemo da igramo fudbal normalno i to je sve zbog VAR-a. On zaista uništava fudbal", rekao je Kuman.

Utiske je sumirao i štoper Holandije Virdžil Van Dajk.

"Nemam reči za ovo. Strašno je kada tako kasno primiš gol, u ovakvoj utakmici... Ovo mnogo boli. Dali smo sve od sebe i bezvezan je način na koji smo izgubili", rekao je fudbaler Liverpula.

Finale Evropskog prvenstva između Španije i Engleske na programu je 14. jula od 21 sat uz direktan prenos na Areni 1 Premium.