Vesti EURO 2024

Sjajan turnir za nas, sada želimo u finale: Kodi Gakpo nema strah od Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 17:13
Kodi Gakpo, holandski fudblaler, ne plaši se polufinala EURO sa Engleskom Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Kodi Gakpo, holandski fudblaler, ne plaši se polufinala EURO sa Engleskom

Holandija nije pripadala prvom ešalonu favorita za osvajanje titule na Evropskom prvenstvu za fudbalere, pre početka takmičenja u Nemačkoj, ali se pre nekih drugih (pre)cenjenih timova probila do večerašnjeg polufinalnog okršaja sa Engleskom u Dortmundu (21.00, TV Arena 1 Premium).

Pokazavši mnogo više od, za sada, izvikane ostrvske selekcije. U pobedama grupne faze protiv Poljske i Austrije, tadašnjem remiju s Francuskom, kao i potonjim eliminacijama Rumunije i Turske. Nije to igra na nivou moćnih izdanja Španije, ali je bila dovoljna za mesto u Top 4. I respekt "Gordog albiona".

"Ovo je do sada bio sjajan turnir za nas. Osećam da smo napravili korak napred u poređenju s poslednjim Svetskim prvenstvom. Srećan sam što sam deo toga", kaže vodeći strelac "lala" na ovom turniru Kodi Gakpo

 

 

Kada se stigne tako daleko, prirodno je želeti još vredniji rezultat i bolji uspeh, pa igrač Liverpula priželjkuje defanzivno stabilnu i ofanzivno konkretnu partiju izabranika Ronalda Kumana u predstojećih 90 minuta. Uz podsvesni nauk "ne diraj lava dok spava", jer svi očekuju da puleni Gereta Sautgejta konačno prorade.

"Kada si u polufinalu nikako ne želiš da staneš. Poštujemo Englesku, ali svi zajedno verujemo da imamo šansu za pobedu i seldibu u Berlin", optimista je jedan od petorice trostrukih golgetera na EURO 2024, s tim što su i igri za zvanje najboljeg strelca turnira ostali samo on i Španac Dani Olmo.  

 

Cup tree provided by Sofascore