Vesti EURO 2024

Samo želim da uživam: Svet poludeo za Jamalom, španski tinejdžer čvrsto stoji na zemlji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 08:39
Lamin Jamal, španski fudbaler, oduševljava svojim igrama na EURO Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Lamin Jamal, španski fudbaler, oduševljava svojim igrama na EURO

Slučaj Lamina Jamala samo daje zapravo onim fudbalskim stručnjacima i navijačima uverenih da već sa 20-ak godina možeš biti samo ozbiljan igrač ili neiskorišćeni talenat, jer ovaj tinejdžer iz reprezentacije Španije od debija za prvi tim Barselone do golčine protiv Francuske u polufinalu Evropskog prvenstva, ne prestaje da oduševljava svojom igrom, zrelošću, razdraganošću na terenu... 

I pritom najmlađi strelac u istoriji EURO (još) čvrsto stoji s obe noge na zemlji. Iako je svet poludeo za njegovim odvažnim stavom, tehnikom, šutem, atraktivnim golovima poput onog u mreži "trikolora".... 

"Ciljao sam tačno u gornji ugao, gde je ušao moj udarac i to je bio osećaj čistog ushićenja. Trudim se da ne razmišljam previše o tome šta se dešava. Samo želim da uživam i da pomognem timu", još je i skroman golobradi as Blaugrane. 

Dan pre fnala sa Engleskom ili Holandijom, čiji je meč večeras na programu (21.00, TV Arena 1 Premium), Jamal će biti u centru pažnje tima sa Pirineja, koji u Nemačkoj juri četvrtu kontinentalnu krunu u istoriji. 

"Došao sam ovde da pobedim u svim mečevima, kako bih mogao da u subotu proslavim svoj 17. rođendan sa mojim saigračima", objašnjava fascinatni fudbaler iz srednjoškolske klupe. 

 

 

Ni on, kao ni ostali izabranici Luisa de la Fuentea, ne zadovoljavaju se postignutim. A i zašto bi, ako su do završnice turnira stigli s maksimalnih šest pobeda, igrajući vrhunski fudbal po meri svakog ljubitelja ove igre. 

"Oduševljen sam što smo u finalu, ali još uvek nismo uradili ono najvažnije, a to je pobeda. Kada dođe do kraja, morate da igrate protiv najboljih. Sačekaćemo da vidimo ko će nam biti rival", kaže Jamal.