Vesti EURO 2024

U fudbalu si dobar ili nisi, ja nisam bio na EURO: Kilijan Mbape ne beži od surove istine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 08:59
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, samokritičan posle ispadanja sa EURO Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, samokritičan posle ispadanja sa EURO

Po svemu prikazano, od početka Evropskog prvenstva do izgubljenog polufinala, fudbalska reprezentacija Francuske nije ničim zaslužila da se do kraja pita za ime naslednika svrgnute Italije, a nemali deo krivice za eliminaciju od Španije ide na dušu kapitena i udarne igle igre "trikolora" Kilijana Mbapea.

Svestan toga, doskorašnji golgeter Pari Sen Žermena posle utakmice sa impresivnim podmlađenim sastavom "crvene furije" pogledao je istini u oči i glasno priznao da nije pružio ništa od onoga što se od njega očekivalo.

"U fudbalu si ili dobar ili nisi, ja nisam bio dobar. Moj EURO u Nemačkoj je neuspeh. Hteo sam postati evropski prvak, ali sada ranije odlazim na odmor. Španija je zaslužila da ode u finale, a mi nismo uradili dovoljno", kritičan i samokritičan je neprepoznatljivo loš vrhunski golgeter i najbrži akter takmičenja u Nemačkoj

 

 

Na pitanje novinara da li i šta treba menjati u reprezentaciji, ne bi li opet bila ona stara i dominatna kao na Svetskom prvenstvu iz 2018. godine, Mbape je polemiku preusmerio na Didijea Dešana. Pa, ko kako shvati njegove reči. 

"Nisam ja selektor, to je pitanje za njega. Ne mogu doći ovde i reći šta se sve treba menjati. Ja treba samo da budem najbolja verzija sebe za sagrače. To je pitanje za selektora", rezonuje novo, skupoceno pojačanje madridskog Reala.

Mbape je bio ispod svog nivoa na EURO, a njegovi poslodavci iz najtrofejnijeg evropskog kluba očekuju da se uzdigne i odmah počne da opravadava novac u njegov, toliko godina, čekani potpis. 

"Dobro ću se oporaviti, to mi je potrebno kako bih se spremio za početak novog života", zna šta ga čeka Kilijan, skupa sa svojim timom možda i najveće razočarenje EURO 2024. 

 

Cup tree provided by Sofascore