Vesti EURO 2024

Dragović o polufinalnim mečevima na EURO: Meč Španije i Francuske je za mene finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 18:30
Dragović je ove sezone napustio Crvenu zvezdu i traži novi angažman Profimedia
Dragović je ove sezone napustio Crvenu zvezdu i traži novi angažman

Pred nama je sama završnica Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a jasno je da će sve oči biti uprte u duel između Francuske i Španije. "Crvena furija" je najviše pokazala na EURO 2024 i prvi je favorit za trofej, dok su mnogi ostali razočarani igrom Francuza i neefikasnošću sa timom kadrim da bude bolji od bilo koga. 

Sa druge strane žreba se može reći da je sličan odnos. Posao Gereta Sautgejta visi na koncu kako takmičenje odmiče, a njegova ekipa puna zvezda igra kao da je u pitanju neka azijska reprezentacija. Ipak "Gordi Albion" je svaki put do sada uspevao da se spase, a pred njima je ubedljivo najteži izazov do sada. Holandija je mnoge oduševila lepršavom igrom, a očekuje se da tim Ronalda Kumana konačno izbaci Kejna i ekipu, dokopa se finala šampionata Starog kontinenta, i pritom pošalje nazad na ostrvo negledljive Engleze

U susret polufinalnom okršajima, doskorašnji kapiten Crvene zvezde, Aleksandar Dragović, govorio je za austrijski Hojte, ističući na šta sve treba obratiti pažnju u pomenutim okršajima. 

"Za mene je Gakpo do sada najbolji napadač na Evropskom prvenstvu. Nepredvidiv je, brz, opasan pred golom. I umoran je od Klopovog presinga prilikom kojeg lopta mora da se vrati u posed za samo pet sekundi. Najveće zvezde među napadačima polufinalista nisu bile ubedljive: Kejn nije uhvatio ritam, Embape nosi masku... Znam kako je igrati sa maskom, imao sam priliku da to iskusim dva puta i bila je katastrofa. A napadačima je još teže. Gledate dole, a morate da idete u dribling i direktne duele", istakao je Dragović.

Tanjug / AP Photo/Hassan Ammar

Utakmica austrijske reprezentacije sa Francuskom

Večeras od 21 čas u Minhenu očekuje nas prva borba za mesto u finalu.

"Današnje polufinale između Francuske i Španije je za mene finale. Španski Jamal je pokazao da mu pripada budućnost. On je neverovatno dobar za 16-godišnjaka, podseća me na Mesija. Jamalov partner u napadu Vilijams takođe poseduje brzinu i tehniku. U tandemu me podsećaju na Robena i Riberija. Ove godine sam sa Crvenom zvezdom igrao protiv Sitija i Halanda u Ligi šampiona. Svaki vrhunski napadač ima drugačije oružje. Kod Halanda su to utrčavanja u dubinu i leva noga. Ako deset puta dođe do lopte, daće devet golova. Ali Haland nije bio moj najteži protivnik. To je bio Nejmar. Uništio me je u dresu Brazila u Beču. U prva tri metra pali turbo, uz svoju sjajnu tehniku. Ima talenat kao Ronaldinjo. Povrede su ga omele. Bilo je teško i protiv Ibrahimovića. Ako je okrenut leđima, lopta vam je veoma daleko. Nisam mogao da predvidim njegove poteze - stvarno brutalno".

Dragovićev fokus pred odlučujuće bitke je ipak usmeren ka defanzivi.

"I ovo Evropsko prvenstvo biće odlučeno u defanzivi. Od polufinalista, Francuska me je najviše impresionirala. Saliba, Upamekano i ispred njih Kante, koji juri u petoj brzini. To je žila kucavica Francuza. Najbolji centralni bekovi Evropskog prvenstva već su na odmoru. Za mene je najbolji učinak na turniru imao Demiral u pobedi Turske 2:1 protiv Austrije. Da nije unovčio deset miliona od Saudijaca, bio bi problem u Realu. Pepe je impresionirao sa 41 godinom. Dokazao je da godine ne prave razliku u duelima na ovom nivou", kazao je iskusni štoper.

Večerašnji okršaj između Francuske i Španije od 21.00 čas možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.