Vesti EURO 2024

Tajna engleskih "lakih penala" na EURO je Džimi Flojd Haselbank

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 11:53
Džimi Flojd Haselbank i Geret Sautgejt su prijatelji još od Midlzbroa TV Arena sport/ Screenshot
Džimi Flojd Haselbank i Geret Sautgejt su prijatelji još od Midlzbroa

Engleska je po potencijalu igrača i tima pružila možda najmanje od svih favorita, ali je prošla u polufinale i protiv Holandije će se u Dortmundu (sreda, 21.00, TV Arena 1 Premium) boriti za ulazak u drugo uzastopno finale na UEFA EURO.

Švajcarce su eliminisali tek u penal seriji, a prilično rutinski pogoci sa bele tačke imaju i svoju "podlogu". Nju je otkrio Fil Foden.

"Osećali smo se u penal seriji kao da smo na treningu. Džimi Flojd Haselbank je posle treninga mnogo radio sa nama na penalima, vežbali smo ih u slučaju da do njih dođe. Zato smo se osećali jako konforno i spremno za penal seriju", rekao je Foden.

 

 

I dodao:

"Bez obzira na mnogo rada, bio sam iskreno iznenađen sa kojim samopouzdanjem su petorica izvođača išli ka beloj tački. Ti možeš sebi da staviš teret izvođenja penala na ramena, ali sam oduševljen tim samopouzdanjem saigrača koji su izvodili udarce".

Foden možda ima najviše razloga da žudi za povratkom u Englesku jer je tokom EURO njegova devojka Rebeka Kuk na svet donela dečaka, njihovo treće dete.

"Radujem se povratku kući i nadam se da ću se sa medaljom oko vrata radovati susretu sa sinom i porodicom", nije krio Foden.

 

 

Da se vratimo na Džimija Flojda Haselbanka, sjajnog nekadašnjeg holandskog golgetera Lidsa, Atletiko Madrisa, Čelsija, Midlzbroa i mnogih drugih ekipa. Kao trener je vodio Antverpen, KPR, Nortempton i Barton u dva navrata, a Sautgejt (sa njim igrao u Midlzbru) ga je u martu 2023. godine angažovao u stručnom štabu Engleske za rad sa napadačima i očigledno izvođenju penala.

Gordi Albion je izgubio prethodno finale UEFA EURO 2021. od Italije na penale, možda mu isti donesu titulu... Sad imaju Holanđanina Haselbanka da im pomogne da eliminišu Holandiju...