Vesti EURO 2024

Španija igra veoma dobar fudbal: Kolo Muani zna da Francusku čeka težak posao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 13:57
Rendal Kolo Muani, francuski fudbaler, poštuje reprezentaciju Španije Guliver/AP Photo/Hassan Ammar
Rendal Kolo Muani, francuski fudbaler, poštuje reprezentaciju Španije

Prvi polufinalista tekućeg Evropskog prvenstva za fudbalere biće rešen 9. jula u Minhenu, kada ćemo posle 90 minuta, eventualno produžetaka i možda izvođenja penala saznati ko će u Berlin - Francuska ili Španija (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Pre početka turnira većina stručnjaka bi tipovala na Kilijana Mbapea i njegove "trikolore", ali u međuvremenu su se stvari okrenule u korist podmlađenog sastava "crvene furije", bez dileme najubedljivije ekipe u dosadašnjem toku EURO.

"Utakmice će biti sve teže i teže. Španija je jedna od najboljih ekipa na turniru, igra veoma dobar fudbal. Ali, mi volimo velike utakmice. Bićemo spremni za taj meč", jasno je i Rendalu Kolo Muaniju koliko krupan zalogaj treba progutati i sažvakati da bi njegov tim bio jedan od finalista. 

Izabranici Didijea Dešana regularnim putem su stigli do Top 4, ali ne naslavan način, jer je jedna tako ofanzivno potentna  ekipa postigla svega tri gola na pet susreta, a da pritom nijedan nije pao iz igre.

 

 

Dva puta su im poklon pogotke učinili rivali, jednom je Kilijan Mbape iz penala "presudio" protivniku, dok je Portugal izbačen boljim izvođenjem jedanaestereca, posle 120 minuta bez kapitulacija golmana.

"Mnogo toga zavisi od Mbapea. On nosi igru i tim, daje ideje igračima, savetuje nas... Rođen je da bude vođa", hvali svog kapitena njegov doskorašnji klupski saigrač iz Pari Sen Žermena. 

Do susreta sa Kristijanom Ronaldom i ostalim "navigatorima" Muani nije bio među starterima, a onda je dobio šansu od prvog minuta. I sada se nada takvom selektorskom izboru. 

"Rekao bih da mi je ugodnije na terenu nego na klupi. To će vam reći svaki igrač. Takođe, više volim fudbal s dva napadača, više je slobode u takvoj postavci", iskren je Muani.

Cup tree provided by Sofascore