Vesti EURO 2024

Morata šokirao naciju pred polufinale: Mogao bih da se oprostim od Španije posle EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 10:45
Alvaru Morati su dojadile kritike u Španiji Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Alvaru Morati su dojadile kritike u Španiji

Alvaro Morata je izazvao mnogo bure i polemika u selekciji Španije i u Atletiko Madridu kontroverznim izjavama minulih dana. Prvo je rekao da ostaje u klubu sa kojim, uzgred, ima ugovor do 2027. godine, pa onda promenio stav, a i najavio je da bi ovaj UEFA EURO mogao da mu bude i oproštaj od selekcije Španije čiji je kapiten! I to sve pred sutrašnji polufinalni duel sa Francuskom (21.00, TV Arena 1 Premium).

"U fudbalu ništa nije nemoguće. Moraćemo da vidimo kako ćemo završiti EURO i sve te stvari, pa ću odlučiti", rekao je Morata, prenose španski mediji.

Glavni Moratin problem je veliko osporavanje i uvrede koje i javno doživljava u svojoj rodnoj zemlji.

"Iz dubine duše želim da igram i za Atletiko i Španiju, ali ima trenutaka u kojima je za mene jako bolno i komplikovano u Španiji. Dosta mi je das bude nečija žrtva, ali ne želim sada da pričam mnogo o tome. Srećniji sam u inostranstvu jer me tamo ljudi poštuju. U Španiji nema poštovanja ni za šta i ni za koga".

Na turniru u Nemačkoj je takođe bio meta kritika iako u njega selektor De La Fuente ima neograničeno poverenje. Ima samo 31 godinu, a razmišlja da završi internacionalnu karijeru.

"Želim da EP završim na najbolji mogući način. Mogao bih posle EP da se oprostim od reprezentacije. To je mogućnost, ali ne bih sada previše govorio o tome", dodao je kapiten reprezentacije Španije.

Morata je igrao za Real Madrid, Juventus, Čelsi i Atletiko, u dresu Španije je od 2014. godine na 78 mečeva postigao 36 golova. I stalno je bio pod lupom javnosti. Videćemo šta će se dogoditi posle EURO.