Vesti EURO 2024

Penzioner Toni Kros: Valjda ću moći da živim sa novcem koji imam...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 09:42
Toni Kros je digao malo prašine u Nemačkoj Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Toni Kros je digao malo prašine u Nemačkoj

Toni Kros je već nekoliko dana u fudbalskoj penziji. Šokirao je nemački as i čelnike Reala i Nemačke kada je odlučio pre mesec dana da okači kopačke o klin i to kada je podizao trofeje prvaka Španije i svoju šestu UEFA Ligu šampiona. na UEFA EURO je bio lider Nemačke, eliminacija od Španije u produžetku označila je i njegov kraj.

U podkastu "Lenc i Preht" govorio je mnogim temama, malo je podigao buru u svojoj zemlji rečenicom "da Nemačka nije više ista zemlja kao pre 10 godina" i da bi "bio mirniji da mu ćerka izađe u grad u Španiji nego u Nemačkoj".

Međutim, domaćine podkasta zanimalo je zašto je sjajni as odbio silne milione iz Saudijske Arabije, kada je već procenio da mu je dosta fudbala na "top nivou".

"Zaradio sam više nego dovoljno igrajući za Bajern i Real. Ako ne mogu da preživim sa novcem koji imam, verovatno neću moći ni da podnesem budućnost", rekao je Kros.

 

 

Imao je na stolu neverovatnu ponudu iz arapskog sveta.

"Sada imate priliku u Arabiji da zaradite za godinu dana duplo više nego igrajući 15 godina u Drugoj ligi Nemačke. I to je u redu, ali svako sam bira".

Žao mu je što vikendom najčešće nije mogao da bude sa decom i porodicom, da se nikad nije žalio na svoj posao jer "zna da radi kraće nego obični radnici koji odu ujutro a vrate se sa radnog mesta uveče".

Osudio je Kros nedostatak "suštinski pozitivnog stava prema životu", svoju decu će usmeravati samo na jedan način.

"Želim da moja deca pokušaju da budu najbolja u onome što rade", zaključio je Kros.