Vesti EURO 2024

Četvrtfinale EURO 2024 na TV Arena sport: Buđenje Engleske ili podvig Švajcarske?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 09:34
zastabe Engleske i Švajcarske, četvrtfinalista EURO 2024 Profimedia
zastabe Engleske i Švajcarske, četvrtfinalista EURO 2024

Španija i Francuska već su se "spojile" u polufinalu Evropskog prvenstva u fudbalu, a dan posle dobićemo i drugi par Top četiri faze takmičenja u Nemačkoj. Tako što će prvu od preostalih zagonetki rešiti reprezentacije Engleske i Švajcarske u svom meču od 18 časova na stadionu u Dizeldorfu (Tv Arena 1 Premium).

Kao rodonačelnici ove igre i aktuelni vicešampioni, Ostrvljani i u ovaj meč ulaze kao favoriti, mada su premalo pokazali u prethodnim utakmicama, čak premalo za nekoga ko je pre početka turnira u svim prognozama važio za favorita broj 1.

Jesu osvojili grupu u konkurenciji Danske, Slovenije i Srbije, ali su ili tesno pobeđivali ili remizirali, I ne samo to, njihov fudbal delovao je mlak, jalov i nedorečen... potpuno nedostojan imena i imidža. 

"Želite da igrate što bolje možete. Svaki tim želi da pobeđuje. Imali smo protivnike koji su nam otežali posao i bilo je puno očekivanja od tima. Tim sada izgleda drugačije na treninzima... Što su igrači duže ovde, što više veruju, manje su pod uticajem spolja. Potencijalno smo u kampu još deset dana, ali, kao što sam jutros rekao igračima, moglo bi biti i milion milja daleko..." svestan je selektor Geret Sautgejt, kom će ovo biti 100. meč na sadašnjoj funkciji. 

Zbog svega pobrojanog ne pada mu na pamet da preti Švajcarcima, iako se radi o rivalu koji ne pripada svetskoj klasi.

"Švajcarska je odlična ekipa, ima dobre igrače i jasan način igre. Moraćemo da izbegnemo probleme u koje su upadali naši prethodnici i probamo nametnuti svoj stil. Nadam se da će nas to dovsti do cilja", jasan je ovih dana često kritikovani šef struke "Gordog albiona", još bez kontinentalne u svojoj istoriji.

Ni Švajcarsci nisu nikada stizali do trona, ali često prolaze grupnu fazu na velikim takmičenjima, a na ovom EURO su izjednačili svoj najveći uspeh ka kontinentalnim turnirima. I to izbacivanjem branioca titule Italije u osmini finala, čemu su prethodnili pobeda nad Mađarskom, te remiji sa Nemačkom i Škotskom u grupnoj rundi.

" Da li mi je ovo meč karijere? To pitanje mi je postavljano i pre prošle dve utakmice, nadam se da ću ga donbijati još dva puta pre nego što odem iz Nemačke. Naravno da je ovo posebna utakmica za mene i moju ekipu, možda sledeće budu još više... Ne znam šta nam Engleska sprema, ali vidim da je moj tim u dobroj formi i pun samopouzdanja. Već smo pokazali da možemo da se nosimo s velikim timovima...", puca od optimizama selektor Murat Jakin. 

UEFA EURO 2024, četvftfinale

petak

Nemačka - Španija 2:1 (1:1) - nakon produžetaka
/Olmo 51, Merino 119 - Virc 89/

Portugal – Francuska  0:0 (0:0) penalima 3:5

subota

Engleska – Švajcarska 18.00 (A1P)
Holandija – Turska 21.00 (A1P)

 

Cup tree provided by Sofascore