Vesti EURO 2024

Sve se desilo u milisekundi, a onda tišina... : MIkel Merino opisao gol karijere u taličnom Štutgartu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 08:50
MIkel Merino, španski fudbaler, o golu koji je odveo Španiju u polufinale EURO Guliver/AP Photo/Ariel Schalit
MIkel Merino, španski fudbaler, o golu koji je odveo Španiju u polufinale EURO

Španija slavi Mikela Merina, novog ljubimca nacije, jer je nebeskim skok šutem pred sam kraj drugog produžetka zakucao loptu u mrežu Manuela Nojera, "presudio" Nemačkoj a svom timu doneo polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu.

Da ga strelac prvog pogotka za "crvenu furiju" Dani Olmo nije na vreme video, a vezista Real Sosijedada pobegao čuvarima i na vreme postavio glavu, pa je idealno trznuo derbi bi otišao u penale, ovako su sveže penzionisani Toni Kros i ostali "panceri" natopili travu suzama, a domaćinova publika ostala nepomična i nema.

"Sve se dogodilo u jednoj milisekundi. Čim sam video da Dani ima loptu, znao sam da će ubaciti neverovatan centaršut. Verovao sam u njega, lopta je bila bukvalno savršena, a ja sam utrčao iza Ridigera... Morao sam samo da pobegnem, skočim i usmerim udarac glavom. Ostalo je istorija!", prepričava junak pobede tima sa Pirineja. 

 

U prvi mah, kaže, nije bio svestan koliko je veliku stvar učinio... I iskreno opisuje trenutak posle poteza vrednog trijumfa na krcatom stadionu u Štutgartu. I "ludačke euforije" španskog tima, kako je slavlje opisao selektor Luis de la Fuente.

"Moram da budem iskren, prve dve sekunde nisam bio svestan šta se dešava. Ništa nisam čuo... potpuna tišina. Onda sam shvatio da je to bio gol kada sam video sve saigrače kako trče ka meni. Bilo je potpuno neverovatno". 

Naravno, svestan je da će njegov pogodak tek dobiti na težini ako Španija postane prvak Evrope. Što je svim pokazanim od početka takmičenja u Nemačkoj debelo zaslužila. 

"Važna stvar je mentalitet. Tako smo blizu da postignemo nešto važno i jedino što moramo jeste da budemo profesionalni, mirni i fokusirani. Da se lepo odmorimo, naspavamo, dobro jedemo... ", već se spustio na zemlju Merino, koji je za reprezentaciju debitovao baš u Štutgartu 2020. godine, mnogo leta posle pogotka njegovog oca Anhela Merina za Osasunu u tadašnjem Kupu UEFA.

Do 9. jula i meča u Minhenu, kada će sa svojim saborcima da se bori protiv Francuske (21.00, TV Arena 1 Premium).

 

Cup tree provided by Sofascore