Vesti EURO 2024

Izgubili smo sa ponosom, uzdignutih glava: Martinez izneo utiske, Pepe još nije otpisao Portugaliju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 01:34
Roberto Martinez i Kristijano Ronaldo u zagrljaju posle poraza od Francuske Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Roberto Martinez i Kristijano Ronaldo u zagrljaju posle poraza od Francuske

Selektor Portugalije Roberto Martinez rekao je da je njegov tim izgubio sa ponosom protiv Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i da će se reprezentacija sa krajnjeg zapada Starog Kontinenta vratiti na fudbaslku scenu još jača.

Nakon što su kvalifikacioni ciklus prošli sa maksimalnim učinkom, Kristijano Ronaldo i družina nisu opravdali očekivanja navijača u Nemačkoj, gde su večeras posle penala poraženi od Francuske. "Trikolori" slavili su u penal seriji 5:3, dok je utakmica u Hamburgu prethodno završena rezultatom 0:0.

"Pokazali smo ko smo - tim koji može da se pati, ali takođe, i tim koji želi da pobedi po svaku cenu za svoje navijače. Mi jesmo izgubili večeras, ali smo izgubili sa ponosom, uzdignutih glava", rekao je Martinez i dodao:

"Imali smo svoje šanse. Naročito u produžecima, ali nismo iskoristili prilike. Poraz u četvrtfinalu sigurno da bali, ali verujem da će moji igrači izvući pouke iz njega i prema svemu što sam video u Nemačkoj, siguran sam da je svetla budućnost pred ovim momcima u reprezentaciji."

Kratak komentar dao je i 41-godišnji Pepe, koji nije želeo previše da priča o svom statusu u reprezentaciji.

"Biće prilika da razgovaramo o mojoj budućnosti. Prvo moramo da se izborimo sa ovim gubitkom, imali smo priliku da osvojimo takmičenje, a sada moramo da se uzdignemo i vratimo na pravi kolosek", rekao je štoper i do skora, najstariji fudbaler na takmičenju.

U prvom polufinalu na EP igraće Španija i Francuska.