Vesti EURO 2024

Hrvatska najviše plaća za ispade navijača na EURO 2024: Francuska, Slovačka i Španija na nuli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 15:52
navijači Hrvatske, čiji Savez je dobio najviše kazni UEFA Guliver/Copyright: HMBxMedia UwexKoch
navijači Hrvatske, čiji Savez je dobio najviše kazni UEFA

Od dvadeset četiri učesnika Evropskog prvenstva za fudbalere (14. jun - 14. jul) samo tri (još) nisu morala da zavlače ruku u džep zbog svojih navijača, dok će Hrvatski fudbalski savez morati da uplati najviše novca na račun Evropske fudbalske federacije, kaže poslednji presek ove vrste podataka. 

Pristalice četvrtfinalista Španije, koja večeras igra s Nemačkom, i Francuske, čiji će rival par sati kasnije biti Portugal, nisu napravile nijedan incident, a sankcija UEFA pošteđena je i fudbalska vrhuška eliminisane Slovačke. 

Na drugoj strani Hrvatska, Albanija i Srbija najviše ispaštaju zbog incidenata u režiji njihovih pristalica. Pre svih Hrvati, koji će zbirno bili "siromašniji" za 220.000 evra kazne. Albanci su dužni 171.000, a mi 166.000 u istoj valuti.

Sankcije su najčešće izricane zbog ubacivanja različitih predmeta na teren, u prvom redu plastičnih čaša, počev od prvog meča na turniru, između Nemačke i Škotske. 

Disciplinci iz Niona regovali su i zbog paljenja baklji na tribinama, dimnih bombe, upada pojedinaca na teren, korišćenja lasera, nedoličnih poruka na transparentima, problematičnih pesama...  

I to sve oglobili sa više od 1.200.000 evra, za sasvim lep "prihod" ionako finansijski stabilne krovne organizacije.