Vesti EURO 2024

Hvala, živeo sam svoj san: Zvaničan oproštaj "tragičara" Jana Vertongena od reprezentacije Belgije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 15:26
Jan Vertongen, belgijski fudbaler, neće više igrati za reprezentaciju Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Jan Vertongen, belgijski fudbaler, neće više igrati za reprezentaciju

Jan Vertongen na tekućem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj odigrao je poslednji meč za fudbalsku reprezentaciju Belgije, jer pre nekoliko dana rečeno danas pretvorio u delo i zvanično završio s nastupima za "crvene đavole".

Tridesetsedmogodišnji defanzivac povukao je očekivan potez obzirom na njegovu starosnu dob, ali sigurno nije želeo da sa scene siđe kao tragičar meča s Francuskom, jer je njegov autogol odveo Francusku u Top osam.

"Od prve do poslednje, hvala za sve uspomene, živeo sam svoj san", poručio je bivši član Totenhema, Anderlehta, Benfike i Ajaksa, danas, preko svojih naloga na društvenim mrežama.

 

 

Reč je o belgijskom rekorderu, jer niko kao on nije čak 157 puta oblačio dres nacionalnog tima. Od debija 2007. godine do nesrećne eliminacije sa EURO 2024. Za to vreme uspeo je i da postigne devet golova. 

S reprezentacijom je bio treći na Svetskom prvenstvu 2018. godne, igrao četvrtfinale na Evropskom prvenstvu 2016, stigao do iste faze EURO 2020, a učestvovao je i u osvajanju četvrtog mesta na Olimpijskim igrama 2008. godine.