Vesti EURO 2024

Džud Belingem dobio uslovnu suspenziju: Engleski fudbaler dobro prošao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 14:14
Džud Belingem, engleski fudbaler, može da igra za svoj tim protiv Slovačke Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Džud Belingem, engleski fudbaler, može da igra za svoj tim protiv Slovačke

Ređaju se kazne za fudbalere na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a poslednji sankcionisani je superstar engleske reprezentacije, Džud Belingem, kom je Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije odredila jedan meč uslovne suspenzije i obavezala ga da u kasu UEFA uplati 30.000 evra.

Sve zbog dela kvalifikovanog kao "neprimereno ponašanje" na meču osmine finala, protiv Slovačke, kada je posle datog gola u tesno dobijenom duelu nepristojno gestikulirao u pravcu tribina sa protivničkim navijačima. 

"Belingem je kažnjen za kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja. Navedena suspenzija se ne primenjuje odmah već na uslovni period od godinu dana, počev od datum donošenja ove odluke", stoji u saopštenju UEFA.

 

 

Dakle, fenomenalni prvotimac madridskog Reala ima pravo da igra protiv Švajcarske u borbi za Top četiri na EURO 2024, 6. jula u Dizeldorfu (18.00, TV Arena 1 Premium), oko čega je bila najveća briga stručnog štaba "Gordog albiona". 

Obzirom da je on glavna vučna snaga tima označenog kao glavni favorit za titulu, iako to još nije pokazao, ni u grupnoj fazi gde je između ostalog, baš golom Belingema, tesno pobedio Srbiju, ni na startu nokaut runde.