Vesti EURO 2024

Alan Širer: Engleska može da promeni način igre, pitanje da li Sautgejt to želi Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 16:11
Alan Širer je odmeren ali uvek iskren u komentarima Guliver
Alan Širer je odmeren ali uvek iskren u komentarima

Selekcija Engleske je po sastavu uz Francusku sigurno najkvalitetnija selekcija u Evropi, ali ono što izbranici selektora Gereta Sautgjeta prikazuju u poslednje vreme, posebno na UEFA EURO nije u skladu sa mogućnostima.

Slavni engleski napadač Alan Širer, koji je stručni konsultant na televiziji veoma je odmeren u komnetarima. Uvek iskren i sa pozitivnim stavom, mesecima je govorio da "Gordi Albion" kod Sautgejta ne pruža ono što može.

"Da, Engleska može da promeni strukturu u igri, ali je pitanje da li to Sautgejt želi", rekao je Širer.

Švajcarska će u subotu od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) biti veoma teška prepreka za Englesku u četvrtfinalu ako selekcija bude igrala na dosadašnjem nivou. Napominjući da je "Gordi Albion" pod Sautgejtom stizao u završnice, ali da nije ništa osvojio, Širer je samo preneo stav cele nacije.

 

 

"Imamo sjajne igrače, mlade, moćne, moderne, brze. Gledamo sa kakvim intenzitetom igraju u Premijer ligi i Evropi. Posebno imamo krilne igrače fenomenalnih karakteristika. Zašto ne gledamo Englesku u takvom modu pitanje je za selektora. Nadam se da će i on nešto promeniti pa da selekcija bude na onom nivou koji može i da pleni i da donese rezultat. Narod voli svoj nacionalni tim, podržava ga a istovremeno je nezadovoljan na koji način igra", siže je Širerovog izlaganja.