Vesti EURO 2024

Ne očekujem ga u mojoj blizini, ali spreman sam za Mbapea: Nuno Mendeš ima plan za Francuza Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 19:33
Nuno Mendeš, portugalski fudbaler, jedva čeka duel sa doskorašnjim klupskim kolegom Guliver/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Nuno Mendeš, portugalski fudbaler, jedva čeka duel sa doskorašnjim klupskim kolegom

Meč Portugala i Francuske (5. jul, 21.00, TV Arena 1 Premium) pomalo je u senci glavnog derbija četvrtfinala Evropskog prvenstva za fudbalere, između domaćina Nemačke i furiozne Španije, ali moglo bi se desiti da baš on bude uzbudljiviji od prve utakmice sutrašnjeg programa. 

Nuno Mendeš ne opterećuje se medijskim fokusom na duel u Štutgartu, jer želi da se on i njegovi Portugalci potpuno fizički, taktički i mentalno pripreme za "trikolore" i svoje obaveze u Hamburgu. 

"Oni su tim od kog možemo sve da očekujemo, imaju vrhunske igrače iz najboljih klubova Evrope. Svi smo motivisani za veliku utakmicu pred nama, željni da našim ljudima donesemo puno radosti. Malo smo se mučili protiv Slovenije, ali nam je takva pobeda dala još više snage za nastavak prvenstva", kaže defanzivac "navigatora".

 

 

U nacionalnom timu deli svlačionicu sa jednim Kristijanom Ronaldom, a u Pari Sen Žermenu je to do kraja prošle sezone činio sa Kilijanom Mbapeom. Ne poriče da mu to iskustvo može pomoću u sudaru sa novom zvezdom mandridskog Reala.

"Iskreno, ne očekujem ga u mojoj blizini, ali ako se to desi spreman sam za duele. U tom slučaju će mi sigurno pomoći što iz prve ruke poznajem njegove vrline i mane. Znam kako on i ostali momci iz PSŽ-a igraju....", kaže levi bek koji se oporavio od teže povrede Ahilove tetive. 

Pa, opet, prema njegovim rečima Portugalci će se radije baviti njihovim fudbalom, s prethodnim osvrtom na učinak i utisak u mečevima grupne faze i pomenutog, na penale, dobijenog susreta sa Slovencima.

"Fokusirani smo na na naše dobre strane, jer želimo da ih još unapredimo. Slabe tačke, takođem pošto je bitno ne ponoviti ih protiv tako jakog i ambicioznog protivnika", zaključuje Mendeš, uz kolektivnu želju da Ronaldo u nacionalnu penziju bude "ispraćen s titulom".