Vesti EURO 2024

Ne sumnjam u pobedu nad Nemačkom: Del Boske veruje u plasman Španije u polufinale Evropskog prvenstva Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 15:53
Fudbaleri Španije pozdravljaju navijače nakon plasmana u četvrtfinale EURO Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbaleri Španije pozdravljaju navijače nakon plasmana u četvrtfinale EURO

Najbolji uticsak nakon odigrane grupne faze i uvodne eliminacione runde Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ostavli su fudbaleri Španije. Crvena furija je ostvarila sve četiri pobede uz gol razliku 9:1 i sa pravom slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule evropskog šampiona.

Naredni rival tima sa Pirinejskog poluostrva biće domaći sastav, a nekadašnji selektor Španije, Visente del Boske uveren je da će se ova reprezentacija plasirati u polufinale.

 

 

"Ne bih voleo da neko pomisli kako ne poštujem selekciju Nemčake, jer baš naprotiv imam ogroman respekt prema tom timu, ali zaista mislim da je Španija kvalitetnja. Naš tim ima igru u oba pravca, dok je rival nešto slabiji u defanzivi. Očekuje nas velika borba dva vrhunska tima i navijači širom sveta će uživati u onome što će videti. Mnogi to nazivaju finalem pre finala i mogao bih reći kako sam saglasan sa tim", rekeo je Del Boske i dodao:

"Međutim, uz sve poštovanje koje imam prema selekciji Nemačke, nijednog trenutka ne sumnjam u našu pobedu: Španija će sigurno obezbediti prolaz u polufinale Evropskog prvemstva."

Utakmica četvrtfinala EURO 2024 između Španije i Nemačke na programu je u oetak, 5. jula od 21.00 čas u Štutgartu, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.