Vesti EURO 2024

Gruzijskim fudbalerima priređen spektakularan doček u domovini: Predsednica države podelila ordenje Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 14:36
Navijači Gruzije pružali su veliku podršku fudbalerima tokom EURO, a još više posle Guliver/P Photo/Andreea Alexandru
Navijači Gruzije pružali su veliku podršku fudbalerima tokom EURO, a još više posle

Fudbalska reprezentacija Gruzije klasičan je primer koliko navijači poštuju i vole kada ekipa da sve od sebe, toliko da nadvisi svoje trenutne limite, bez obzira za kakav je to plasman na posletku bilo dovoljno.

Da je tako potvrđuje i doček priređen debitantu na Evropskim prvenstvima, jer je Trg slobode u Tbilisiju bio preplavljen stotinama hiljada, malo je reći, euforičnih i ponosnih zemljaka učesnika osmine finala EURO u Nemaćkoj.

Zaogrnuti nacionalnim zastavama, veseli, grlati... zemljaci uzvikivali su imena svojih ljubimaca tokom njihovog izlaska na binu, uz dosta buke i muzike, slaveći to kako su ih momci u kopačkama predstavili na smotri 24 najbolje ekipe kontinenta.

 

 

I državnici su presrećni zbog prolaska grupne faze, sa sve čudesnom pobedom nad potonjim četvrtfinalistom Portugalom, pa je predsednica zemlje Salome Zurabišvili svakom od igrača uručila Orden časti, inače jedno od najviših civilnih priznanja u toj bivšoj sovjetskoj republici. 

 

 

Ekipa Vilija Sanjola nije ozbiljno shvatana pre polaska na njeno "vatreno krštenje" na velikim takmičenjima, ali je sve oduševila. Pa, čak i protiv Španije, jer je demonstrirala veliku požrtvovanost i htenje u porazu od "crvene furije" u osmini finala, ne mareći za to što je tim sa Pirineja dobio svaki duel od starta EP.