Vesti EURO 2024

Entoni Tejlor dobio pištaljku u dvoboju Nemačke i Španije na EURO: Oliver sudi Francuskoj i Portugalu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 14:03
Entoni Tejlor, engleski sudija, dobio glavnu ulogu duelu Nemaca i Engleza na EURO Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Entoni Tejlor, engleski sudija, dobio glavnu ulogu duelu Nemaca i Engleza na EURO

Najbolja fudbalska reprezentacija Nemačke još u subotu se probila do četvrtfinala Evropskog prvenstva na svom tlu, dan kasnije joj se priključila Španija, a danas su obe selekcije saznale da će im Entoni Tejlor deliti pravdu 5. jula u Štutgartu (18.00, TV Arena 1 Premium).

Sudijska služba Evropske fudbalske federacije imenovala je poznatog arbitra iz Engleske za predvodnika teresnkog dela sudijske postave u jednom od derbija Top osam faze turnira.

Da ni jedan ni drugi tim ne budu oštećeni, pored njega, staraće se i Tejlorovi sunarodnici Gari Besvik i Adam Nan, dok je UEFA za četvrtog sudiju postavila Ivana Kružljaka iz Slovačke.

 

 

Ceo posao nadgledaće i po potrebi, iz VAR sobe, intervenisati Stjuart Atvel (Engleska), Bartoš Frankovski (Poljska) i Masimilijano Irati (Italija). Uz uobičajenu upotrebu video tehnologije.

Tejlor ima 45. godina i dolazi iz Mančestera, suđenjem se bavi od 2002. godine, 2013. je stekao sudijsku značku Svetske fudbalske federacije, a iskustvo je sticao u Premijer ligi, UEFA i FIFA takmičenjima. 

Majkl Oliver takođe dolazi iz Engleske, a odlukom nadređenih dobio je priliku da vodi četvrtfinalni dvoboj Francuske i Portugala, takođe zakazan za ovaj petak (21.00, A1P). Mada je bilo dosta prigovora na njegovo arbitriranje u duelu osmine finala između Nemaca i Danaca. 

 

Cup tree provided by Sofascore