Vesti EURO 2024

Kodi Gakpo i "tajna" radovanja s čovekom sa klupe holandskog tima: Rekao mi je... Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 16:18
Kodi Gakpo, jedan od junaka pobede Holandije nad Rumunijom na EURO Guliver/AP Photo/Frank Augstein
Kodi Gakpo, jedan od junaka pobede Holandije nad Rumunijom na EURO

Holandija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za fudbalere, do kog je stigla očekivanom pobedom nad žilavom ali ipak nedovoljno kvalitetnom Rumunijom i to pre svega zahvaljujući Kodiju Gakpou i Donijelu Malenu.

Naravno, njih dvojica ne bi mogli ništa sami, bez pomoći ostatka ekipe, ali je njihov učinak daleko iznad, prvog kao strelca starnog od tri gola i asistenta za jedan od druga dva, njegov saborac kao dupli "poenter".

 

 

"Sve u svemu, to je bila dobra utakmica s naše strane. Znali smo da su težak protivnik, pa smo bili spremni da se borimo i izborimo za četvrtfnale. Hvala našim navijačima što su bili sjajni na stadionu, to takođe pomaže...", rekao je Kodi Gakpo posle novog trijumfa "lala" na EURO u Nemačkoj.

 

 

Kada je "otvorio" Rumune vrhunskim ubacivanjem u kazneni prostor i šutem, čim je video da je lopta pronašla centar mete napadač Livepula stuštio se ka jednom čoveku sa klupe svog tima i pao mu u emotivan zagrljaj. Sada je objasnio zašto.

"To je naš fizioterapeut. Rekao mi je pre meča da ću dati prvi gol. Zato sam potrčao prema njemu kada sam slavio", otkrio je jedan od najefikasnijih aktera aktuelnog šampionata i tek šesti Holanđanin koji je za reprezentaciju postigao tri gola tokom jednog kontinentalnog takmičenja.