Vesti EURO 2024

Mi smo, ipak, Holandija: Kuman blista posle plasmana u četvrtfinale, ali poziva i na oprez Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 09:15
Ronald Kuman slavi plasman Holandije u četvrtfinale Evropskog prvenstva u fudbalu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Ronald Kuman slavi plasman Holandije u četvrtfinale Evropskog prvenstva u fudbalu

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman bio je zadovoljan posle plasmana njegove ekipe u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Popularne "lale" obezbedile su mesto u nokaut fazi kao trećeplasirana ekipa Grupe "D" u konkurenciji sa Francuskom i Austrijom, da bi u osmini finala bez većih problema savladale Rumuniju - 3:0.

Holandija je tako bezecovala mesto među osam najboljih ekipa na turniru, a u četvrtfinalu odmeriće snage sa Turskom, koja je sinoć pobedila Austriju 2:1.

"Bili smo potpuno prisutni od početka meča, pa je možda to napravilo razliku. Dobro smo analizirali protivnika, rezultat nije uvek bitan, ali ono što jeste, je da moramo uvek da ponudimo kvalitetnu ofanzivnu igru. Mi smo ipak Holandija...", rekao je Kuman.
 


Uprkos dobroj igri njegove ekipe, selektor Holandije smatra da ipak ima mesta za napredak.

"Imamo još nekoliko segmenata koje trebamo da poboljšamo. Pravili smo dosta problema Rumunima u veznom redu. Tu smo bili dobro pozicionirani, ali nam je trebalo dosta vremena da postignemo drugi gol. Efikasnost je važna i na tome trebamo da radimo", dodao je selektor Holandije.

Duel Holandije i Turske na programu je u subotu, 6. jula od 21 čas uz direktan prenos na Areni 1 Premium.
 

 

Cup tree provided by Sofascore