Vesti EURO 2024

Ne mogu da verujem da posle svega moramo kući: Rangnik utučen nakon eliminacije Austrije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 08:25
Selektor Ralf Rangnik razočaran posle eliminacije Austrije na Evropskom prvenstvu Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Selektor Ralf Rangnik razočaran posle eliminacije Austrije na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Austrije završila je učešće na Evropskom prvenstvu posle poraza od Turske 2:1 u osmini finala takmičenja u Nemačkoj. Iako je prethodno, sa dve pobede, zauzela prvo mesto u grupi, ekipa Ralfa Rangnika oprašta se od turnira, dok će Turska igrati u četvrtfinalu protiv Holandije.

Po završetku susreta sa Turskom, selektor Ralf Rangnik bio je vidno razočaran nastupom Austrije, rekavši da njegova ekipa nije uspela da iskoristi sve svoje šanse.

"Četiri meča koja smo odigrali bila su vrlo zanimljiva, uključujući i ovaj duel. Što se nas tiče, očigledno da nismo dovoljno uradili da pretvorimo šanse u golove. Takođe, nismo dobro branili prekide kod njihovih pogodaka, pa smo na kraju platili cenu zbog svojih grešaka. Sada nam preostaje da okrenemo drugi list i da nastavimo da igramo dobro u Ligi nacija i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je selektor Austrije na konferenciji za medije.
 

Iskusni stručnjak kaže da mu je teško da shvati šta se dogodilo.

"Još ne mogu da verujem da posle svega moramo kući. Mislili smo da ćemo nastaviti naše putovanje. Nismo imali dovoljno sreće i da je meč otišao u produžetke, verujem da bismo pobedili. Imali smo vremena da izjednačimo, ali teško je kada na golu imaju Gordona Benksa", poručio je bivši trener Mančester junajteda.

Podsetimo, sledi dva dana pauze na EURO, dok su četvrtfinala na programu od 5. jula. Taj deo takmičenja otvoriće Španija i Nemačka u petak od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.
 

 

Cup tree provided by Sofascore