Vesti EURO 2024

Ceo svet se raduje našem meču: Sane očekuje vrhunski fudbal u duelu Nemaca i Španaca Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 21:15
Liroj Sane, nemački fudbaler, veruje u sadržajnu utakmicu Nemačke i Španije na EURO Guliver/AP Photo/Andreea Alexandru
Liroj Sane, nemački fudbaler, veruje u sadržajnu utakmicu Nemačke i Španije na EURO

Prvog polufinalistu Evropskog prvenstva u fudbalu, 5. jula u Štutgartu, odlučiće reprezentacije Nemačke i Španije (18.00, TV Arena 1 Premium), a Liroj Sane iz ekipe "pancera" sluti meč po ukusu gledalaca.

Šta više, siguran je da fudbalska planeta odbrojava dane i sate do početka bitke timova koji su puno toga dobrog pokazali na turniru u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), toliko da će biti šteta što jedan mora da ispadne. 

"Smatram da je ovo susret timova koji su igrali najbolji fudbal na turniru. Zato tvrdim da će definitivno biti uzbudljiva utakmica za sve i verujem da joj se ceo svet raduje", kaže Sane, uveren da Španci nisu nimalo spokojni. 

"Iako su, verovatno, veoma samouvereni, mislim da su svesni i da im neće biti prelako. Biće to teška utakmica za obe strane, naravno. Smatram da će ovo da bude sudar dve prejake ekipe. Samo treba da izborimo momentum u našu korist imanjem kontrole u određenim fazama, čime bismo otežali Špancima", smatra prvotimac Bajerna.

 

 

"Crvena furija" i "panceri" imaju jednake ambicije, ne i međusobnu statistiku, obzirom na to da Nemci ne znaju za pobedu nad rivalom sa Pirineja, kada su u pitanju velika takmičenja. Barem u istoriji ujedinjene Nemačke.

Iza njih su porazi u finalu Evropskog prvenstva 2008. godine i u polufinalu planetarnog šampionata 2010, a rezultatski maksimum predstavlja im nerešen rezultat u grupnoj fazi Mundijala 1994. 

Sane se ne opterećuje tim lošim brojkama, ne meša prošlost i budućnost, šta više tvrdi da njega i saborce zanima samo da "prođu dalje", odnosno ostanu u konkurenciji za naslov kontinentalnog prvaka. 

 

Cup tree provided by Sofascore