Vesti EURO 2024

Osmina finala EURO 2024 na TV Arena sport: Austrija bi da piše istoriju, Turska da se ne ponovi Beč Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 12:40
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Selekcije Austrije i Turske znaće rivala u četvrtfinalu (Rumunija ili Holandija), pa će im i to biti motiv plus da dobiju veliku bitku (Lajpcig, 21.00, TV Arena 1 Premium) i uđu među osam najboljih na UEFA EURO u Nemačkoj.

Austrija je po mnogima favorit da prvi put u istoriji prođe u četvrtfinale. Pre četiri godine ispali su u ovoj fazi od Italije u produžecima (2:1), na ovom takmičenju su u jakoj grupi sa Francuskom, Holandijom i Poljskom bili prvaci grupe. I ne samo to, igrom su plenili i sasvim su opravdano i na kladionicama u prednosti u odnosu na Tursku.

"Malo ko je od nas očekivao da možemo da dođemo u situaciju da uradimo ono što nijedna generacija pre ove nije. Nije incident što smo prošli u osminu finala. Svi smo mi čvrsto nogama na zemlji, niko ne misli da smo već učinilin nešto posebno. Za nas tek sad počinje EURO, potreban nam je svež start i prebacivanje na mod nokaut faze. Turska je veoma jaka na lopti, igra sa posebnom strašću i moramo da budemo spremni za takav meč. I ne treba nam večeras vrelo srce, već hladna glava", istakao je iskusni selektor Austrije Ralf Rangnik.

 

 

Ima Austrija i prilično jasan uvid sa terena koje su vrline, ali i mane Turske. U martu su ih na Prateru u Beču samleli sa čak 6:1. Zato taj debakl pamti selektor Turske Vinćenco Montela.

"Ne smemo da učinimo da nas emocije ponesu zbog tog poraza i da mislimo na osvetu. Znamo šta Austrija može na terenu, ali i šta mi možemo. Očekujem sjajnu atmosferu i veću podršku naših fantastičnih igrača. Do sada smo odigrali jako dobar turnir, jedino nisam zadovoljan što smo postigli samo pet golova. Taj segment je morao da bude bolji. Ali, sada se sve zaboravlja, pred nama je osmina finala, želimo da natsvaimo takmičenje", rekoa je Montela.

Turska želi treći put da se plasira u četvrtfinale, a ako bi ponovila uspeh iz 2008, kada su bili treći, bilo bi to prava senzacija.

 

 

Evropsko prvenstvo, osmina finala

subota

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)
/Frojler 38, Vargas 46/

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)
/Haverc 53, Musijala 68/

nedelja

Engleska - Slovačka 2:1 (0:1)
/Šranc 25 - Belingem 90+5, Kejn 91/

Španija - Gruzija 4:1 (1:1)
/Le Norman 18ag - Rodri 39, Ruiz 51, Vilijams 75, Olmo 83/

ponedeljak

Francuska - Belgija 1:0 (0:0)
/Vertongen 85 a.g/

Portugal - Slovenija 0:0 - 3:0 penalima

utorak

Rumunija - Holandija 18.00 (A1P)
Austrija - Turska 21.00 (A1P)