Vesti EURO 2024

Osmina finala EURO 2024 na TV Arena sport: "Lale" žele procvat protiv Rumuna Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 10:40
Holandija će u osmini finala odmeriti snage sa Rumunijom Profimedia
Holandija će u osmini finala odmeriti snage sa Rumunijom

Večeras ćemo dobiti i poslednji četvrtfinalni par na UEFA EURO. Papirnati autsajderi do sada nisu uspevali da sruše favorita iako su pružali veliki otpor, a eliminacija evropskog vladara Italije od Švajvcarske jeste iznenađenje ali samo delimično. 

Rumunija će pokušati da napravi dodatno iznenađenje i da proba da eliminiše Holandiju (18.00, TV Arena 1 Premium) u Minhenu. Neubedljivost "lala" u grupnoj fazi, prolazak kao trećeplasirana selekcija selektoru Edvardu Jordaneskuu daje nadu da bi Rumunija mogla da ispiše novu istoriju na EURO.

"Kad je pred vama istorijski meč onda ste spremni da date sve za trijumf. Nijedan meč nije lak, pogotovo u četvrtfinalu EURO. Holandija je favorit na papiru, Imaju neverovatne igrače, ali mi imamo svoj kvalitet i snagu", istakao je Jordanesku.

Podsetili su ga na slavne dane Mundijala 1994. godine i tog uspeha Rumuna predvođeni maestranim Georgijem Hadžijem.

"Bio sam tamo, to su fantastični momenti, ali grupa igrača je bila drugačija. Znam samo da danas moramo da odigramo perfektno kako bismo napravili rezultat. Nije nas zavarala utakmica Holandije protiv Danske", istakao je selektor Rumunije koji zna ko će zameniti u timu suspendovanog Nucusora Bancu.

 

 

Holanđani su imali možda i najviše pehova sa povređenim igračima pred EURO. Ronald Kuman nije mnogo kukao, a pred večerašnji duel ne smatra da postoji favorit.

"Epitet favorita nema ulogu. Sve se odvija na terenu. Prilazimo jako ozbiljno duelu sa Rumunijom i želimo da budemo mnogo bolji nego na poslednjem duelu. Uvek morate da počnete od sebe. Rival je kompaktan pozadi, treba očekivati da ćemo imati više loptu u posedu. Moramo u isto vreme da bude konkretni u završnici, ali i oprezni jer Rumunija ima izuzetnu kontru i može da nam naudi. Znači, moramo da budemo veoma dobri kao tim svih 90 minuta da bismo ostvarili željeni rezultat", rekao je Kuman. 

Holandija i Rumunija nisu se sastajali od 2017. godine kada je u prijateljskom nadmetanju slavio tim Ronalda Kumana sa 3:0. U ovom veku su Rumuni samo jednom slavili protiv Holandije i to 1:0 u kvalkifikacijama za EURO 2008. godine.

 

 

Evropsko prvenstvo, osmina finala

subota

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)
/Frojler 38, Vargas 46/

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)
/Haverc 53, Musijala 68/

nedelja

Engleska - Slovačka 2:1 (0:1)
/Šranc 25 - Belingem 90+5, Kejn 91/

Španija - Gruzija 4:1 (1:1)
/Le Norman 18ag - Rodri 39, Ruiz 51, Vilijams 75, Olmo 83/

ponedeljak

Francuska - Belgija 1:0 (0:0)
/Vertongen 85 a.g/

Portugal - Slovenija 0:0 - 3:0 penalima

utorak

Rumunija - Holandija 18.00 (A1P)
Austrija - Turska 21.00 (A1P)