Vesti EURO 2024

Suze Kristijana Ronalda su čista emocija: Uvek dajem sve od sebe Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 10:00
Kristijano Ronaldo izvinjavao se navijačima Portugalije zbog promašenog penala Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Kristijano Ronaldo izvinjavao se navijačima Portugalije zbog promašenog penala

Suze Kristijana Ronalda. Drugi put u poslednjih mesec dana tema su svetskih medija. I ako su mu spočitavali da su "usiljene" posle gubitka finala Kupa Saudijske Arabije u dresu Al Nasra, onda sinoćnih posle promašenog penala, pa i kada je Diogo Kosta na penal seriji odveo Portugaliju u četvrtfinale UEFA EURO, niko ne može da kaže da ne dolaze iz duše.

Jedan od najvećih fudbalskih zvezda u istoriji se i u ovom godinama toliko daje fudbalu da više nema dileme da svaka suza prolivena na licu stiže iz čistih emocija. Promašeni penal u 105. minutu uz sjajnu odbranu Jana Oblaka mogle su da koštaju Portugaliju eliminacije sa UEFA EURO, a njega da sigurno ostave bez postignutog gola i na šestom (rekordnom) Evropskom prvenstvu.  

"Prvo tuga, a onda radost – to je ono najbolje što fudbal donosi. Ovo su neobjašnjivi trenuci. Bilo je sve ili ništa, to se desilo protiv Slovenije. Imao sam priliku da reprezentaciji donesem prednost, nisam uspeo u tome. Izvinjavam se. Oblak je dobro odbranio. Ne znam da li sam ijednom promašio u toku godine, a sada kada je bilo najpotrebnije Oblak mi je odbranio šut", pokušao je da objasni emocije Ronaldo za RTP.

Kao kapiten uvek je isticao tim, ništa se nije promenilo u 211. meču u dresu Portugalije.

"Tim je odradio izvanredan posao, borili smo se do kraja, ali ćemo pažljivo morati da analiziramo utakmicu. Portugal je ovo zaslužio, jer je imao više prilika. Slovenija je provela skoro ceo meč braneći se. Tim zaslužuje čestitke, posebno golman Diogo Kosta, koji je imao tri veoma dobre odbrane".

Kao i svaku zvezdu i Ronalda boili promašeni penal i šansa da postane prvi igrač koji je na svih šest EURO zatresao mrežu. Imaće bar još jednu šansu protiv Francuske.

"Izvinjavam se navijačima, uvek želim da dam sve od sebe za Portugal. Biće teško protiv Francuske, moramo da se borimo", ističe kapiten Portugalije.

Ronaldo je odigrao najviše mečeva na EURO (28), postigao je najviše golova (14). Okitio se jednom titulom na EURO, dva puta je delio naziv najboljeg strelca. NA EURO 2004. postigao je dva pogotka, četiri godine kasnije jedan, 2012. i 2016. po tri, pre četiri godine čak pet. U Nemačkoj traži bar jedan pogodak, ali sigurno bi pristao da ga i ne postigne a da se Portugalci ponovo popnu na krov Evrope. Ako eliminišu Francusku sve je moguće.