Vesti EURO 2024

Kek tužan i ponosan: Vratio se fudbal u Sloveniji Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 08:51
Matjaž Kek je u momentu tugovanja ponosan na igrače Slovenije Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Matjaž Kek je u momentu tugovanja ponosan na igrače Slovenije

Navijači Slovenije prošli su jedan emotivno težak period od 105. minuta, kada je golman Jan Oblak odbranio penal Kristijanu Ronaldu, do penal serije kada su se tugovali gledajući kako golman Diogo Kosta, braneći udarce Iličića, Balkoveca i Verbiča šalje njihovu selekciju kući (0:0 - 3:0 penalima).

Pre 24 godine Slovenija je na debiju na EURO dva puta remizirala (SR Jugoslavija, Norveška). U Nemačkoj su sa tri remija prošli u nokaut fazu, pa iako još uvek nemaju pobedu na Evropskom prvenstvu imaju u momentima tuge i jedno ohrabrenje da su na dobrom putu.

"Kada izgubite posle izvođenja jedanaesteraca protiv ekipe kao što je Portugal, tada je uvek prisutna tuga. Porazi se ne slave. Prava utakmica sa nesrećnim krajem. Ali, kao što nam se posle Srbije vratilo protiv Engleske, vratiće se ponovo. Zaista sam ponosan što vodim momke koji imaju karakter. Imam tim koji zna šta želi, velika je satisfakcija što se fudbal vratio u Sloveniju", tužan i ponosan bio je selektor Matjaž Kek koji je posle odbranjenog penala u produžetku zaradio i isključenje.

Jan Oblak je u produžetku odbranio penal Kristijanu Ronaldu, čitao je udarce Ronalda, Bruna Fernandeša i Bernarda Silve na "penal ruletu", ali nije uspeo i da ih zaustavi.

"Kada vidite naše navijače, još nam je teže. Ne znam šta da kažem... Nažalost, nije išlo. Navijači su nešto neverovatno, zbog njih mi je još teže što nismo pobedili. Imali smo šanse, mogli smo da damo gol. Možda je ponestalo i malo sreće. Na kraju su zasluženo pobedili, ali nismo zadovoljni, pogotovo posle celokupnog uloženog truda", istakao je Jan Oblak.

Benjamin Šeško je mogao da se proslavi, imao je dve velike prilike i nije ih realizovao. Međutim, Slovenci su ponosni na "zmajčeke", i prva košarkaška zvezda Luka Dončić poslao im je poruku podrške.