Vesti EURO 2024

Sanjol krivi sudije: VAR soba je pogrešila, Morata je bio u ofsajdu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 11:05
Vili Sanjol u razgovoru sa sudijom tokom meča Gruzja - Portugal Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Vili Sanjol u razgovoru sa sudijom tokom meča Gruzja - Portugal

Fudbaleri Španije pokazali su suvi kvalitet i ubedljivo savladali Gruziju u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali gruzinski selektor Vili Sanjol imao je reči kritike na račun sudija u VAR sobi.

Francuski stručnjak nije sporio da je rival zasluženo slavio i da je u ovom trenutku kvalitetniji tim, već je istao da su sudije pogrešile je rsu priznale drugi gol suparničkom timu.

"Sigran sam da je bio ofsajd. Uostalom, identična situacija je bila i na meču Holandije i Francuske kad je Holanđanima poništen gol. Morata je sigruno uticao na igru, ali sudije su tako rekle i tu je kraj. Mislim da je VAR veoma koristan u savreenom fudbalu, ali da je problem u tome što to ne umemo da ga iskoristimo na pravi način. Arbitri su ti koji gledaju svaku spornu situaciju na 10 različitih televizora i očigledno su je doživeli drugačije nego mi"; rekao je Sanjol.

"Verovali smo sve vreme da možemo da se nosimo sa Španijom. Imali smo naš plan igre koji je dobrim delom prvog poluvremena davao rezultat. Mislim da bi se meč drugačije odvijao da nije priznat taj drugi gol Španije, ali nema veze. Igrači iz ovoga moraju da izvuku pouke, jer utakmica se igra 90 minuta i koncentracija mora da bude na visokom nivou sve vreme", rekao je Sanjol i dodao:

"Došli smo do kraja putovanja na ovom Evropskom prvenstvu, ali sam siguran da ćemo na sledećem velikom takmičenju biti još bolji."