Vesti EURO 2024

Ponos, jedina reč koja opisuje ono šta osećam. Selektor Slovačke čestitao svojim igračima Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 10:12
Radost fudbalera Slovačke nakon vodećeg gola protiv Engleske u osmini finala EURO Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Radost fudbalera Slovačke nakon vodećeg gola protiv Engleske u osmini finala EURO

Imali su fudbaleri Slovačke pobedu nad selekcijm Engleske u svojim rukama, a samim tim i prolazak u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nenačkoj, ali nisu izdržali.

Primili su izjendačujući pogodak u petom minutu sudijske nadoknade, a onda u ranoj fazi prvog produžetka i drugi gol posle čega nisu imali snage da se vrate.

Ipak, bez obzira na eliminaciju selektor ove reprezentacije, Frančesko Kalcona ističe da je ponosan na svoje igrače i da nema šta da im zameri.

"Nekoliko desetina sekundi nas je delilo od velikog uspeha. Primili smo gol u 95. minutu od igrača Real Madrida koji je pogodio 'makazicama' na neverovatan način i dokazao da je klasa od igrača. Kaznio je našu nešto lošiju postavku, ali to je fudbal. Takve stvari se dešavaju i to je to", rekao je Kalcona.

Italijanski stručnjak je još istakao da su njegovi igrači na najbolji mogući način reprezentovali selekciju Slovačke i da mu je privilegija što im je baš on selektor.

"Rekao sam mojim igračima posle meča, a to kažem i javno, da sam veoma ponosan na njih i zahvalan na tome što imam priliku da treniram ovu grupu momaka. Pokazali su karakter, borili su se i ja im od srca čestitam na svemu što su uradili. Zaista su me učinili ponosnim."