Vesti EURO 2024

Italija izgubila EURO titulu, ali ne i selektora: Speleti dobio podršku Saveza Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 14:29
Lućano Spaleti je najavio novo podmlađivanje selekcije Italije Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Lućano Spaleti je najavio novo podmlađivanje selekcije Italije

Fudbalska selekcija Italija izgubila je titulu prvaka Evrope eliminacijom od Švajcvarske na UEFA EURO, ali nije izgubila selektora. Predsednik FF Italije Gabrijele Gravina je na pres konferenciji, a uz prisustvo samog selektora danas rekao da Savez stoji iza Lućana Spaletija.

"Žao nam je što nismo pružili italijanskim navijačima zasluženu radost. Izvinjavam se zbog rezultata, nismo igrali kako znamo. Ovo je razočaranje o kojem moramo da razmišljamo i da ga analiziramo. Nemamo šta da krijemo - svi smo odgovorni. Razgovarali smo i sa selektorom, veoma sam pragmatičan i ne mogu da pomislim da odustanemo od višegodišnjeg projekta posle nekoliko meseci. Nešto je potrebno da se promeni i u pogledu pristupa. Svi moramo da rastemo. Neophodno je da se na jesen izdignemo. Rešavam probleme ovako, ne bežim od odgovornosti, ali ne želim da napravimo korake koji bi izazvali još veću štetu", rekao je Gravina.

Zatim je dodao:

"Spaleti ima naše poverenje, novi termin počinje za 60 dana i ne možemo da očekujemo da će za te izazove u Italiji odjednom procvetati Embape, Mesi i Ronaldo. Potrebno je da iskoristimo talenat koji imamo".

 

 

Spaleti je i posle eliminacije preuzeo odgovornost i prihvatio krivicu za eliminaciju u osmini finala.

"Zahvaljujem se navijačima na podršci, igračima na spremnosti i profesionalizmu da sprovedu ono što sam od njih tražio i čelnicima Saveza na spremnosti da pronađu rešenja za svaki problem. Žao mi je što nisam pokazao njihov nivo kvaliteta. Nema povratka, niti prostora za kajanje i žaljenje. Nešto sam pogrešio, pokušao sam da podmladim tim i radiću to još više u budućnosti."

 

 

Mnogi su ga i pre objavljivanja krajnjeg spisak za EURO osuđivali što se odrekao jednog Ćira Imobilea.

"Jučerašnji meč nas je vratio na nulu i odatle ćemo krenuti ponovo. Podmladiću ovaj sastav da napravim grupu, nisam dobio odgovore koje sam tražio u pogledu liderstva. Budućnost će biti mladi igrači sa novom energijom i snagom", najavio je Spaleti.