Vesti EURO 2024

Divlja utakmica, prvih 20 minuta recept: Julijan Nagelsman veruje u dalji rast Nemačke na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 09:57
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, ponosan na prolazak u Top 8 na EURO 2024 Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, ponosan na prolazak u Top 8 na EURO 2024

Uz munje, gromove i provalu oblaka, fudbalska reprezentacija Nemačke prešla je preko Danske i otišla u četvrtfinale Evropskog prvenstva na domaćem terenu, a selektor Julijan Nagelsman ponosi se savladanim putem.

Istina, sa svešću da su njegovi "panceri" imali par crnih rupa protiv rivala sa severa kontinenta i, u ključnim trencima, važnu prednost u vidu daleko brojnije podrške na tribinama.

"Bila je to divlja utakmica! Bilo je trenutaka kada smo bili nestabilni, Eriksen pronalazio prostor, a mi se bez strpljenja i, možda, previše forsirali. Posle prvog poluvremena smo bili siguriji, a publika nas je mnogo pogurala. S druge strane, prvih 20 minuta bili su naš najbolji period na turniru. Ako možemo da nastavimo da radimo ono što smo tada radili, biće teško da nas iko pobedi", analizira strateg nemačkog sastava meč u kom je rivalu poništen gol. 

 

 

Prema njegovim rečima, igrači iz meča u meč postaju svesni svog kvaliteta i potencijalno dalekih krajnjih dometa na EURO.

"Uvek ima prostora za rast... Imamo oko 13 ili 14 igrača koji dobijaju više vremena za igru od ostalih, a u okviru tih 13 ili 14 uvek postoji neka rotacija. Zavisi od toga kako se ponašaju na treningu", naglasio je Nagelsman, koji je vratio Elf tamo gde je na staze uspeha, posle debakla na prethodnom EURO i dva poslednja Svetska prvenstva.  

 

Cup tree provided by Sofascore